Nickolas Sarkozy želi prihodnje leto ponovno postati francoski predsednik. Te dni se je v predsedniško tekmo vključila tudi njegova žena Carla Bruni. Tako dramatična, kot je bila kot prva dama, je zdaj tudi kot žena predsedniškega kandidata.

Za francosko revijo Elle je v intervjuju spregovorila o svojem osemletnem zakonu s francoskim politikom. Kot se še vsi spominjamo, se je njuna romanca začela, ko je bil Sarkozy že predsednik, zato sta se hitro poročila, da bi Carla lahko uradno delovala kot prva dama. Opisuje, da je bilo njuno razmerje kot iz romantičnih romanov in da je z njim odkrila nekaj, za kar je mislila, da ne bo nikoli: tradicionalni zakon. In kaj gospa Sarkozyjeva razume kot tradicionalni zakon? Zvestobo, za katero je prepričana, da je »sine qua non pogoj za zakon«. Meni, da bi se morali varanju izogibati, ker je »nevarna cesta do razveze«. Na vprašanje novinarke, kaj bi storila, če bi jo mož prevaral, je v smehu dejala, da bi mu »v spanju prerezala vrat in odrezala ušesa«.

Za dodatno reklamo še gola fotografija

Ni znano, kako je to izjavo komentiral Sarkozy, še posebno ker je nagnjen k varanju. Že v času njunega zakona so se pojavile govorice, da je imel afero z eno od svojih ministric Rachido Dati. Tedaj je Nicolas Sarkozy to zanikal, Carla Bruni pa je medijem zagotavljala, da je mož nikoli ne bi prevaral.

Za nekdanjo manekenko in pevko, ki je v preteklosti slovela po številnih ljubezenskih aferah, je obrat v konservativno razumevanje partnerske zveze nenavaden, a za politični uspeh moža je očitno pripravljena povedati marsikaj. Tako zdaj razlaga, kako uživa v tem, da je doma, da je blizu otrok (moževih iz prejšnjega zakona in enega skupnega). Še malo pa bo delila kuharske nasvete. In kljub temu da je prepričana, da je zdaj politika bolj brutalna kot pred osmimi leti, svojega moža brezpogojno podpira v predsedniški tekmi.

Nekaj dni pozneje je Carla Bruni, ki ve, kako pritegniti pozornost, na instagramu objavila še svojo golo fotografijo. Na njej pozira skupaj z bratom, fotografiral pa ju je legendarni Helmut Newton. Seveda je fotografija iz časov, ko Brunijeva še ni verjela v tradicionalni zakon.