Z željo, da bi delavnice še bolj približali mladim raziskovalcem, so delavnico razdelili na dva dela.

Prvi del predstavlja spletna učilnica, v kateri so zbrana predavanja strokovnjakov s področja podjetništva. Prisluhnite lahko mag. Robertu Rolihu, mag. Niku Slavniču, mag. Blažu Zupanu in še mnogim drugim, ki pri svojih predavanjih izhajajo iz stroke, saj so tudi sami podjetniki.

Drugi del pa predstavlja praktična delavnica v prostorih Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, ki  podjetniška znanja, predstavljena v spletni učilnici zgolj podkrepijo – o svoji odločitvi za podjetništvo  bo pripovedoval mag. Klemen Španinger, mladi raziskovalec z Medicinske fakultete, ki je s prijatelji ustanovil podjetje DiaGenomi. Na delavnici bosta predavali tudi dve strokovnjakinji javnega nastopanja, mag. Nina Tomažin in Alenka Vidic, ki vodita priznano agencijo ProPiar.

Delavnica bo 26. januarja 2011 v prostorih LUI (Vojkova 63) od 14. do 18. ure. Prijave so potrebne  zaradi dostopa do spletne učilnice. Obrazec za prijavo najdete na spletni strani LUI.

Kotizacija za udeležbo je 290 evrov in ddv in se krije iz materialnih stroškov za usposabljanje mladih raziskovalcev iz programa ARRS.


Delavnice za izdelavo poslovnega načrta

Ljubljanski univerzitetni inkubator pa pripravlja tudi delavnice za izdelavo poslovnega načrta. Tudi v okviru tega projekta, ki vključuje 6 brezplačnih delavnic, bo uvedena spletna učilnica, za katero pa se  je treba prijaviti.
Vsi mladi podjetniki in raziskovalci, ki bodo na koncu delavnic oddali izdelan poslovni načrt, bodo lahko tega predstavili strokovnjakom, ki bodo podali konkretna mnenja in nasvete. Najboljše tri poslovne načrte pa bo LUI nagradil z individualnim svetovanjem.

Prijave za te delavnice sprejema LUI do 21. marca 2011. Ob prijavi je treba oddati opis ideje na izpolnjenem obrazcu. Predlogi za opis podjetniške ideje so na spletni strani LUI. Predloge je treba poslati na naslov info@lui.si.

Število udeležencev bo omejeno na 20, zato bodo na LUI v primeru večjega števila prijav oz. oddanih idej, izbrali le 20 najboljših.

Več o delavnicah si lahko preberete na spletni strani LUI - www.lui.si