Komaj čakam, da pridem domov ter pregledam, kaj vse se je dogajalo v času, ko me ni bilo doma. Zanima me, kaj vse so mediji napisali. Mediji imajo zelo pomembno vlogo v našem doživljanju okolice, čeprav mislim, da včasih kakšno stvar tudi malo »napihnejo« . Sicer pa, kdo pa je ne? Vsi znamo uporabiti kakšno zvijačo, če želimo doseči večjo pozornost pri sestrah in bratih. Najbolj iznajdljivi pa smo seveda vedno, ko moramo starše prepričati zakaj nekaj potrebujemo ali pa moramo nekam res nujno, nujno iti. Sama to najbolje opazim pri mlajši sestri in bratu. Vedno, ko kaj ušpičita, za kar ne želita, da izvejo starši, obljubita vse, samo da se rešita kazni. Seveda pa ta dogovor hitro pozabita in tako se vrtimo v začaranem krogu. Da ne bo pomote, kot velika sestra jima vedno pomagam. In tako preko dobrih zgodb na posameznika vplivajo tudi mediji. Mediji znajo z zgodbami prestrašiti ljudi, obenem pa jih tudi v nekaj prepričati.

Vedno, ko spremljam kateregakoli izmed medijev, poskušam novice sprejemati z neko previdnostjo. Najljubše mi je branje papirnih medijev. Ko se zjutraj peljem v šolo, vedno kar na telefonu pregledam spletno stran 24ur, saj zvečer nimam časa za ogled poročil. Po prihodu domov prelistam še časnik Slovenske novice. Med vikendi, ko z družino odidemo na obisk k babi in dediju, pa ob skodelici kapučina prebiram Dnevnik in tako nadoknadim vse zamujeno.

Tudi meni grejo mediji kdaj pošteno na živce. Ko sem zatopljena v poročila ali kak dober dokumentarni film, potem pa to prekinejo oglasi. Nekaj, brez česa mediji sicer ne bi morali obstajati. Mogoče bom o tem menila drugače, če se bo čez nekaj let med temi oglasi zavrtel tudi tisti, ki bo gledalcem predstavil moje podjetje.