Tega se zavedajo tudi nekateri posamezniki v ustanovah našega drugega največjega mesta. Prav je, da navedem tiste še posebej zavzete: Mateja Muršak, direktorica ZZZ OE Maribor, Mirjana Zgaga, njena namestnica, in dr. Martina Rauter, direktorica urada za mlade s svojo ekipo. Ugotovili so, da obstoječe oblike ”iskanja in ponujanja” zaposlitve ne dajejo želenih rezultatov. Pa da ne bom ena tistih, ki uporabljajo evfemizme, da se ”lepše sliši” – mladi (in tudi drugi) še naprej ostajajo brez dela, služb, sanj, ne glede na vložena sredstva, čas, energijo in znanje. Tako je v okviru projekta My Generation at Work evropskega programa URBACT za spodbujanje trajnostnega razvoja mest predviden tudi razvoj t. i. ”Job caffe”.

Kot dobro prakso so ga razvili v Belgiji, prevzeli pa so ga že v nizozemskem Rotterdamu. Gre za drugačen koncept tkanja vezi med delodajalci in iskalci zaposlitve/dela. V okviru tega projekta izvajam ciljne ekspertne delavnice in ena teh je potekala danes v Kariernem središču Zavoda za zaposlovanje v Mariboru.

Mladi so me sprejeli z zadržkom, vdanostjo (v usodo) in jasno izrazno mimiko telesa, ki je sporočala: tukaj sem zato, ker me je poslal/a moja svetovalka. Nekaj podobnega sem že izkusila, ali kot je rekel po koncu delavnice eden od udeležencev, Boštjan: ”Mislil sem, da bo spet ena od teh ”motivacijskih” delavnic, ki so zame izguba časa. Pa sem se motil.” Njihovi izdelki sijejo od upanja, da je vseeno mogoče! Polni so predlogov, komu bo namenjen Job caffe, kaj bi se naj tam dogajalo in kdo vse bo pristavil svojo vsebino, da bo zaživel.

Ali ne bo nagrajujoče, ko bomo čez pet let (morda že dve?) videli ta center in mlade, ki se bodo v njem povezovali z uspešnimi podjetniki, posamezniki in z zgodbami iz Slovenije in tujine – ter jih tja tudi prenašali, udejanjali in živeli?

To je naš cilj.