Ta trg je bil po mnenju državnega sekretarja na MGRT Aleša Cantaruttija do zdaj premalo izkoriščen, tretji trg pa Japonska. Druga skupina so tradicionalni izvozni trgi, kamor sicer Slovenija izvozi okoli 85 odstotkov. To so trgi EU, nekdanje Jugoslavije in Rusija, ki je po obsegu izvoza šesti slovenski izvozni trg, zaradi embarga pa je bil slovenski izvoz vanjo v prvih 11 mesecih lanskega leta manjši za 1,5 odstotka. Tretja skupina je skupina perspektivnih trgov, kjer pa še niso povsem usklajeni, katere države naj sodijo v to skupino. Vanjo so umestili države nekdanje SZ, pri čemer izstopa Turkmenistan. Zanimivi so tudi trgi Bližnjega vzhoda, Indija in Kitajska.


Gazele so opozorile tudi na pomen Brazilije, ki je ni v nobeni od treh skupin. Janez Novak, direktor RLS, meni, da je zaradi svoje velikosti in nekaterih zelo dobro razvitih industrij za gazele zagotovo zelo zanimiva, je pa predvsem na področju carin zelo zapletena. Nedavno je njihovo ministrstvo za finance uvozne dajatve, ki so okoli 9-odstotne, z majem zvišalo na 11,75 odstotka. Poleg davkov se bodo povišale tudi carinske stopnje za farmacevtske in kozmetične izdelke, za stroje, pnevmatike in avtomobilske dele. Sicer pa naj bi bila gospodarska rast v Braziliji tudi v letošnjem letu dokaj skromna. Brazilija se  nadeja nekoliko stabilnejših razmer, vendar pa dinamiko rasti zavirata zapoznela reforma gospodarske zakonodaje ter počasno izvajanje nove vladne monetarne in fiskalne politike. Po napovedih Centralne banke Brazilije  bo letošnja gospodarska rast znašala 0,13 odstotka, po spremenjeni napovedi Mednarodnega denarnega sklada pa naj bi ta bila 0,3-odstotna.Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec v Brazilijo z gospodarsko delegacijo  potuje na tridnevni obisk  že 23. marca. Dosedanjo veleposlanico Mileno Šmit naj bi poleti zamenjal veleposlanik Alain Brian Bergant, državna sekretarka na MZZ Dragoljuba Benčina pa je že napovedala, da bodo nato z njim v čim krajšem času organizirali srečanje, če bo zanj pri podjetjih zanimanje. Slovenija je v letu 2013 iz Brazilije uvozila za slabih 90 milijonov evrov blaga, izvozila pa za 42,6 milijona, v prvi polovici 2014 pa uvozila za slabih 70 milijonov evrov blaga, izvozila pa za samo 26,6 milijona. 


Sicer pa lahko konkretna vprašanja v zvezi s tujimi trgi podjetniki neposredno naslavljajo na diplomatsko-konzularna predstavništva oziroma na ekonomske svetovalce. Ti se bodo 7. in 8. aprila sestali na posvetu. Drugi dan bodo v Novi Gorici, kamor je MZZ povabil tudi gazele. Podjetja se bodo lahko s posebnim obrazcem na spletni strani gospodarske diplomacije prijavila in si zagotovila sestanek z največ petimi ekonomskimi svetovalci. Podjetniki se bodo tako lahko v Novi Gorici sestali tudi s Kristino Radej, ekonomsko svetovalko v Sao Paolu.