Na sestanku so nam predstavili osnovne podatke celotne Rotary International organizacije, znotraj te organizacije pa so trije različni starostni klubi:
Interact club je od 12. do 18. leta.
Rotaract club je od 18. do 30. leta.
Rotary club pa je od 30. leta naprej.

Na šoli smo se dijaki, ki nas je to zanimalo, zbrali na uvodnem sestanku, na katerega je prišel tudi naš mentor iz botrskega kluba Rotary Club Domžale. Vse skupaj se je zelo hitro odvijalo, tudi članov smo imeli zadosti (za ustanovitev kluba potrebuješ 15 članov in botrski oziroma sponzorski klub) tako, da smo lahko poslali prijavo kluba v Zürich, kjer je sedež Rotarya v Evropski uniji.

Danes se lahko pohvalim, da smo dobili odgovor na prijavo iz Züricha in sicer, da je klub tudi uradno ustanovljen. Poslali so nam tudi certifikat, mi pa bomo začeli pripravljati tako imenovani »charter«, tj. slovesnost, ki se jo pripravi ob ustanovitvi kluba.

Značilnost klubov znotraj Rotary International organizacije je, da ima klub vsako leto drugega predsednika, sekretarja in blagajnika tako, da lahko vsak izmed članov vidi, kako potekajo stvari. Rotarijsko leto se začne junija in traja eno leto. V času ustanavljanja in pa v rotarijskem letu 2015/16 bom predsednik kluba.

 
Prvi projekt, ki ga bomo izpeljali, bo dobrodelni večer v domu upokojencev, kjer bomo imeli program za starejše. Pogovarjali se bomo z njimi ter pripravili jim bomo različne delavnice Nekaj pa nas je delalo tudi na stojnici, kjer smo zbirali dobrodelne prispevke za projekt: Pod strehco. Ko sem po celotnem popoldnevu preštel in ugotovil, da bo zaradi tega omogočeno 150 obrokov, sem se sam pri sebi počutil še toliko boljše, saj sem lahko nekomu omogočil obrok in mu tako pomagal.


Rotarijstvo ima štiri značilna vprašanja, katera si zastaviš, predno začneš delati na projektu oziroma si jih zastaviš ob vključitvi v klub.

1. Ali je res?
2. Ali je pošteno do vseh?
3. Bo spodbujalo prijateljstvo in dobro voljo?
4. Bo v dobrobit vseh udeležencev?

Spoznaš veliko novih ljudi, veliko se tudi novega naučiš, se preskusiš v stvareh, ki te zanimajo, naučiš se organizirati projekte, poleg vsega tega pa še uživamo.

Dobrodelnost in pomoč sta dve pozitivni stvari, ki pa sta prisotni tudi v podjetnštvu, vendar v malo drugačni luči. To lahko opazimo s smeri - če ti nekdo ponudi pomoč, mentoriranje in ti nameni čas, ti je s tem veliko omogočil. Imaš možnost, da ga vprašaš za nasvet, pomoč, sam pa ti bo z veseljem pomagal.