Kaj vem o sebi?

Kdo sem? Kaj rad počnem? V čem sem dober? Ali me imajo ostali radi? Kaj sem počel, so sem bil še otrok? Ali sem se ukvarjal z LEGO kockami? Kako mi je to pomagalo pri razmišljanju? Na kakšen način se sam lotim zadev? Ali sem že kot majhen otrok razstavljal stvari in si jih ogledal, kako so sestavljene? Kaj počnem v prostem času? Ali se razlikujem od ostalih? Kaj bi se lahko na novo naučil? Kaj bi mi pomagalo v prihodnosti? Kakšen poklic naj si izberem? Takega, ki bi me veselil ali takega, ki bi imel visoko plačo? Ali je res vse v denarju? Ali rad delam?

Ali lahko pomagam ostalim? Ali je pravično do vseh? Ali bom sam pravičen do ostalih? Koliko se učim? Koliko časa posvetim projektom? Koliko časa vložim v določeno stvar? V čem sem najboljši? V čem sem boljši od ostalih? Kaj lahko izboljšam pri sebi? Kakšen sem po karakterju? Koliko jezikov znam? Kaj bom študiral? Kaj sem naredil v življenju? Ali bi bil rad podjetnik? Zakaj ja? Zakaj ne? Ali me politika zanima? Kdo je moj vzornik? Koliko prijateljev imam? Koliko poznanstev imam? Kako velik je moj socialni kapital? Ali bi pomagal ljudem v stiski? Ali sem se pravilno spopadal s težavami? Ali bi moral storiti kako drugače? Čemu postavljam prioritete? Je to šola? Je to družina, so to prijatelji? Ali je to kaj drugega?

Ali razmišljam inovativno? Ali so ostali pravični do mene? Zakaj bi bil rad podjetnik? Ali sem bolj jutranji človek? Ali rad športam? Kakšna zvrst filmov mi je všeč? Ali imam rad dokumentarce? Ali rad opazujem okolico? Ali lahko iz več različnih kosov sestavim uporaben produkt? Na kaj moram biti pozoren pri opazovanju? Ali je pametno, da imamo več resnih projektov na enkrat? Se nam bo izšlo z ostalimi obveznostmi? Ali sem v mladosti kdaj želel karkoli prodajati? Ali želim biti drugačen od ostalih? Ali dnevno spremljam novice iz sveta tehnologije, startupov? Ali bi si upal imeti startup? Ali opravim tudi dela, ki mi niso najbolj pri srcu? Kaj zame pomeni podjetništvo?

Ali želim biti podjetnik?

Kakšna se mi zdi ideja? Kaj potrebujem za realizacijo ideje? Ali jo lahko izpeljem sam? Kako pomembna je ekipa? Koga vse potrebujem za realizacijo? Kakšne so možnosti za uspeh na trgu? Kako se moram prilagoditi stvarem? Na kakšen način naj se lotim projekta? Kako si moram organizirati čas? Ali smo se lotili zadeve na pravi način? Kaj bi lahko spremenili, da bi izboljšali produkt? Kdo bi nam lahko pomagal? Koga poznamo? Ali uporabnikom odgovarja izdelek ali storitev, ki smo mu jo ponudili? Kaj moramo še narediti? Kako vem, da smo se odločil prav? Koliko članov šteje popolna ekipa? Se ti zdi, da je za popolno ekipo potrebno točno število članov? Zakaj ljudje ne želijo biti podjetniki? Ali bi bilo pametno nadgraditi inženirsko izobrazbo z na primer ekonomsko? Kdaj je primeren čas za vstop v svet podjetništva? V kateri smeri se bo razvijal svet?

ALI SI UPAM RAZMIŠLJATI V TEJ SMERI?