Dogodek, ki ga sicer organizira Tiko Pro, se bo odvijal torej 24. februarja med 9. in 13. uro v prostorih podjetja v Železnikih, program pa se nahaja tukaj, kjer zbirajo tudi prijave. V podjetju Tiko Pro so sicer od leta 2013 pobudnik dogodkov in delavnic na temo energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije. Projekt smo poimenovali Projekt 310: razmisli, naredi učinkovito, v okviru katerega želimo omogočiti podjetjem, ki so vpeljala energetsko učinkovite rešitve v svoje poslovanje, da svoje dobre prakse predstavijo širši množici ljudi. V okviru projekta vsako leto organiziramo izbor dobrih praks energetske učinkovitosti.

V letu 2014 je v konkurenci 23 projektov zmagal Domel s projektom energetsko učinkovitega elektromotorja, ki prinaša do 98-odstotne izkoristke. Do modrih praks lahko pridemo tudi s pomočjo pridobivanja nepovratnih sredstev. Bonitetna hiša Bisnode je družbo Domel uvrstila v razred AA, kar pomeni, da spada med 1,9 odstotka najuspešnejših podjetij v Sloveniji. Lani je bilo v izboru najboljših najhitreje rastočih podjetij krovno podjetje Domel Holding nagrajeno in izbrano za gazelo Gorenjske. Podjetje je v izboru prejelo tudi posebno priznanje Zavoda Viva in Dnevnika za visok družbeni odtis.

Posebno pozornost namenjajo inovacijam in stalnim izboljšavam. V proces so vključeni vsi zaposleni. Zavzetost zaposlenih v podjetju se kaže tudi v tem, da so v zadnjem letu zaposleni prispevali več kot 700 predlogov in izboljšav. Njihov cilj je en inovativni predlog na vsakega zaposlenega vsako leto. Letni prihranek iz inovativnih predlogov zaposlenih je že več kot 200.000 evrov. Za razvoj in naložbe letno namenijo 11 odstotkov prihodkov, delež dolgov v financiranju pa iz leta v leto vztrajno zmanjšujejo.