Igor Jarc, direktor Cablex Plastik, ki je bil lani prepoznan za dolenjsko-posavsko gazelo in za bronasto gazelo, je z rastjo tega hčerinskega podjetja Cablex Group zelo zadovoljen. Leto 2014 je podjetje zaključilo s 4,62 milijona evrov, kar je občutna rast v primerjavi z letom 2013, ko so imeli za 2,7 milijona evrov prometa. Tudi v letu 2015 bo podjetje še raslo in naj bi po Jarčevih besedah leto zaključilo s kar 6,7 milijona evrov.

Večja prodaja pa je odvisna tudi od povečanega obsega proizvodnje, za kar so poskrbeli tudi novo zaposleni. V podjetju jih trenutno dela 111, v kratkem pa naj bi jih bilo že 124. Medtem ko je rast prodaje plod poslov v letu 2013, pa za leto 2016 Jarc že napoveduje nove njihove novosti na trgu, a o podrobnostih še ne more govoriti.

S sodelovanjem z lokalno skupnostjo, občino in UE je Jarc zadovoljen. „Uspešno sodelujemo od vsega začetka, to je od leta 2007. Plod tega se vidi tudi v rasti naše družbe skozi leta. Semiška občina je res izjemna. Z dolgoročnim strateškim razmišljanjem jim je uspelo ustvariti podjetjem prijazno okolje,“ je med drugim poudaril Igor Jarc.