V duhu promocije države in predstavitve športnih, kulturnih in poslovnih vidikov Slovenije je odprto Slovensko središče v Dohi – I feel Slovenia. Del Slovenskega središča je tudi poslovno in politično središče, ki je pokazatelj proaktivnega in inovativnega pristopa slovenskega gospodarstva, da okrepi in tudi gradi nove poslovne povezave med slovenskim in katarskim trgom, ro prepričani v Halcomu, zlati gazeli 2003.

Na aktivnostih v sklopu slovenskega središča sodeluje tudi Halcomov glavni izvršni direktor, Marko Valjavec. V preteklih dneh so se že srečali s katarsko gospodarsko delegacijo, ki jo je vodil predsednik katarske Gospodarske in industrijske zbornice, Sheikh Khalifa Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani. Srečanje je temeljilo na konstruktivnih pogovorih o slovensko-katarskih poslovnih odnosih ter identificiranju prihodnjih vzajemnih priložnosti.

Poslovna srečanja pa se nadaljujejo tudi danes. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je skupaj s Halcomovim glavnim izvršnim direktorjem, Markom Valjavcem in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo srečal s katarskim šejkom in predsednikom QBA, šejkom Faisal Bin Qassim Al Thanijem. Srečanje je okrepilo slovensko-katarske poslovne odnose, katerih del je tudi Halcom. Podjetje je v katarskih bankah že pred časom prepoznalo odlične poslovne partnerje, saj že zadnjih sedem let uspešno poslovno sodeluje z bankami in podjetji v Katarju. Le-te si s Halcomom delijo vizijo nuditi svojim strankam le najbolj napredne bančne storitve.

»Halcom je eno redkih slovenskih podjetij, ki posluje s Katarjem, in sicer že kar 7 let. Eden od pomembnih razlogov za to je, da so Halcomove bančne rešitve popolnoma prilagojene tudi posebnostim islamskega bančništva. Današnje poslovno srečanje še krepi naše prepričanje, da Bližnji vzhod, sploh v bančnem svetu, odpira mnoge poslovne priložnosti,« je po srečanju s šejkom dejal Marko Valjavec, Halcomov glavni izvršni direktor.