Tokratno druženje bosta otvorila diplomirana ekonomista Til Pleterski in Klemen Ptičak, ki sta lastnika blagovne znamke Hood Burger. Finalista izbora Mladi podjetnik leta 2014 sta po zaključku študija zaradi splošne gospodarske situacije in razmišljanja izven običajnih okvirov kaj kmalu začela snovati drugačno kariero. Namesto da bi iskala zaposlitev, sta zagnala svoj posel Planet Apartment, ki nekoliko spominja na današnji mega uspešni Airbnb. Prvi projekt ni šel po pričakovani poti, je pa z njegovo pomočjo nastal trenutni projekt, Hood Burger.

Pleterski in Ptičak se bosta v svoje delu osredotočila Zakaj je pomembno, da smo strastni do svojega posla? Iskanje zaupanja vrednih partnerjev: največji izziv mladega podjetnika. Testiranje fizičnega produkta: kje in kako. Razvoj fizičnega produkta z upoštevanjem odziva s trga. Pridobitev pravega investitorja: ne iščite le denarja, ampak tudi znanje in socialni kapital.

Pogovor z ustanoviteljem Hood Burgerja lahko preberete tukaj

Drugi del srečanja pa bo zaokrožil Anže Miklavec, mladi podjetnik, ki se že nekaj let uspešno ukvarja s prodajo fizičnih produktov v maloprodaji in veleprodaji, tako v fizičnih trgovinah kot tudi prek spleta. V teh letih je z ekipo razvil blagovno znamko EQUA, katere glavni produkt je ekološka, "BPA free" steklenička za vodo. Miklavec je okoli sebe zbral ekipo strokovnjakov s področja oblikovanja, marketinga in razvoja blagovne znamke, ki uspešno trži obstoječe produkte, hkrati pa razvija nove, med njimi Goat mug, s katero so nedavno navdušili na Kickstarterju in zbrali več kot 450.000 dolarjev. 

Miklavec se bo v svojem predavanju osredotočil na naslednje točke: Kako smo prišli do ideje za GOAT MUG? Kako testirati trg za fizične produkte? Razvoj fizičnega produkta. 3D tiskalnik zmanjša stroške razvoja prototipa. Prednosti množičnega financiranja: Zakaj smo se odločili za Kickstarter? Kako smo se marketinško lotili Kickstarter kampanje? Marketing: prodajamo zgodbo, ne produkta.

Zgodbo o Goat mugu lahko preberete tukaj

Sledilo bo predavanje Lee Bevčič o ustanovitvi podjetja, v katerem bo predstavila vse bistvene korake za začetnike. Med samim dogajanjem pa bodo udeleženci deležni tudi predstavitve MP šole (www.mpsola.si), programa za pomoč pri realizaciji podjetniških idej, ki ga Zavod mladi podjetnik izvaja že drugo leto, pripravlja pa se tudi presenečenje: dodatna ekskluzivna vsebina za vse udeležence dogodka.