Na včerajšnjem sestanku z vodjami centrov smo dorekli smernice nove kampanje Bring a friend – pripelji prijatelja, ki jo moramo zdaj lansirati kot vseslovensko akcijo v vseh Helen Doron centrih. Materiale za akcijo imam večinoma že pripravljene, vendar jih je potrebno še lokalizirati glede na potrebe posameznega centra. To bodo postorile vodje centrov, vendar je osnovna koordinacija na mojih ramenih. Tako sem med enim sestankom in drugim skrbela za potrjevanje materialov, ki morajo biti lokalno prilagojeni, a še vedno ohranjajo enotno komunikacijo. Tako prijatelje obstoječih tečajnikov, ki se vpišejo po njihovem priporočilu, kot tečajnika priporočitelja namreč nagrajujemo z bonom v vrednosti 25 EUR, pri čemer priporočila niso omejena in se boni med seboj lahko seštevajo.

Popoldne pa je sledilo nekoliko bolj strateško delo. Kot sem že zapisala, zahteva rast tudi precej višjo mero organizacije. V tem oziru sem danes pripravljala plan sistematizacije delovnih mest, kar pomeni, da bomo v kratkem zaposlovali. Pa naj mi še kdo reče, da je kriza in da dela ni. :) Iskali bomo svežo pomoč tako v vrstah administracije kot tudi nove učiteljice, ki bodo pripravljene narediti licenco za poučevanje po metodi Helen Doron English. Letos namreč načrtujemo celo dve usposabljanji za licence Helen Doron – navadno smo to imeli zgolj enkrat letno. Prva priložnost za pridobitev licence bo tako že marca, naslednja pa v juniju. Vsa prosta delovna mesta bodo kmalu objavljena na spletni strani www. helendoron.si. Če vas zanima sodelovanje z nami, ste lepo vabljeni, da nas spremljate.

Sistematizacija delovnih mest pa ne pomeni zgolj krepitve naših vrst, temveč tudi interno reorganizacijo delovnih mest in nekaj napredovanj, kar verjamem, da bo mojim sodelavcem in sodelavkam vneslo še nekaj dodatne energije ter motivacije za doseganje vse višje zastavljenih ciljev. Priznam, v prvih letih poslovanja sem si cilje zastavljala visoko, kar mi je povzročilo veliko neprespanih noči. Danes so cilji še vedno ambiciozni, vendar nas je več in lažje pridemo do želenih rezultatov.

Zdrava mera poguma, skupaj s strastjo in vero v to, kar počnemo, nas lahko v nekaj letih resnično pripelje do točke, ko nam ne bo več potrebno zagovarjati, zakaj metoda Helen Doron deluje. Prepričana sem, da bo prišel dan, ko bodo ljudje preprosto verjeli v naše delo, saj ne nazadnje živimo v globalnem svetu, kjer je znanje jezikov resnično pomembno. Meje so vse bolj zabrisane. Hitri pretok informacij, enostavni načini potovanj in medkulturnost postajajo del našega vsakdana, kjer se vse pogosteje srečujemo z ljudmi, ki od nas zahtevajo znanje tujih jezikov, začenši z angleščino. Ta se je v zadnjem stoletju pozicionirala kot lingua franca sodobnega časa. Prav je, da Slovenci ohranimo svojo narodno identiteto in spoštujemo svoj materni jezik, vendar verjamem, da je ravno tako prav, da se znamo prilagoditi svetovnim trendom, ki bodo v prihodnjih letih samo še okrepili pomen angleščine v svetu. Znanje jezikov z angleščino na čelu bo tako ključnega pomena za naše otroke in vse prihodnje generacije. Delujemo torej na trgu, za katerega verjamem, da bo v prihodnosti samo še rasel in na to moramo biti vsekakor dobro pripravljeni.