Rastemo, in tega se že nekaj časa dobro zavedam! Odgovornosti na mojih ramenih so vse večje, saj danes mreža vseh centrov Helen Doron Slovenija zaposluje skupno že 26 oseb, od vodij centrov do samostojnih licenciranih učiteljic. Že pred prazniki sem pričela s pripravo poslovnega plana za prihodnja 4 leta, saj sem vedela, da bo precej zahtevna in časovno potratna naloga. Osnutek sem pridno oblikovala že pred prazniki, med dopustom pa sem po internetu iskala statistike in potrebne podatke. Zaključen plan bo tako kmalu romal v naš matični center v tujini, saj je mreža Helen Doron mednarodna in se moramo držati smernic, ki nam jih posreduje Helen Doron Educational Group. Smo namreč del skupine, ki zajema več kot 500 učnih centrov na štirih kontinentih, vse pa nas povezuje skupna metoda učenja Helen Doron English. Da rastemo tudi v globalnem merilu, pa dokazuje dejstvo, da se je v letu 2014 globalni Helen Doron English mreži pridružilo kar 110 novih učnih centrov. Ta rast je zagotovo spodbudna, hkrati pa to pomeni, da moramo biti nanjo dobro pripravljeni in letošnji plan je poseben, ker moram zastaviti strategijo za nadaljnja 4 leta, zato je še toliko pomembnejši.

hd_christmas_party_2014_96.jpg

Popoldne sem začela z rednim sestankom ožjega tima in pripravljanje vsega potrebnega za nove vpise. Vpisujemo namreč vse leto, zato smo v tem tednu uredili še zadnja povpraševanja izpred praznikov in oblikovala nove proste termine, ki bodo v ljubljanskem centru začele z učnimi uricami v kratkem. Tečaji so primerni tako za najmlajše od 3 mesecev starosti dalje kot tudi za starejše najstnike, vse tja do 19 let. Najmlajši začenjajo spoznavanje angleščine s programom Baby’s Best Start, kasneje pa se zabavajo z likom Flupe. Flupa in njegove dogodivščine spremljajo skozi risane epizode Fun with Flupe in More Fun with Flupe. Programa sta primerna za otroke od drugega do šestega leta starosti. Učenje otroci nadaljujejo z Joey, kjer svoje znanje še dodatno krepijo ob risanih epizodah Jump with Joey, vse do 9 leta. Zgolj srkanje zvokov in besed iz zvočnih zapisov in risanih epizod pa ni dovolj, zato vse skupaj bogatijo z razumevanjem prav v učnih centrih, kjer jim učiteljice v skupinah 4-8 otrok pomagajo povezati te zvoke in besede s pravimi pomeni, brez da bi kdaj uporabljale slovenski jezik. Otroci tako že samostojno uporabljajo jezik, ko pridejo do programa Teen English, primernega za otroke do devetnajstega leta starosti, kjer pridobljeno znanje uspešno utrjujejo.

Tako sem dan ponovno preživela v ljubljanskem centru, kjer sem uredila še januarske skupine, dokončala plan za Slovenijo in se zvečer ponovno odpravila proti Sežani, kjer sicer živim in kjer se je pred 4 leti vse skupaj začelo. Sežanski in ljubljanski center sta bila namreč prava Helen Doron centra v Sloveniji, ki sem ju sprva vodila sama, kasneje pa sem vse delo centralizirala v Ljubljani, saj je mreža prerasla v vseslovensko zgodbo o uspehu in delegacija odgovornosti je bila neizbežna. Ljubljana je lepo mesto, a čar Krasa me polni z energijo in mi daje zagon ter navdih za delo. Kljub temu, da veliko svojega časa preživim v Ljubljani, prisegam na pristno kraško naravo, sploh v teh dneh, ko je še v zraku tisti posebni zimski pridih. Ta bo sicer po mojem mnenju še prekmalu podlegel nazaj poletnim temperaturam in če pogledam naprej, vem, da me čaka res intenzivno leto, sploh poletje, ko bo potrebno pripraviti vse za novo šolsko leto. Poletje je namreč pri nas izjemno intenzivno obdobje, ko poteka večina vpisov, izobraževanj za Helen Doron licence za učiteljice, takrat organiziramo tudi poletne šole Helen Doron in, kot kaže, se bo poleti mreža še dodatno širila. Še bo potrebno zavihati rokave!