In tako sem tudi danes prebrala zanimiv zapis najbolj znane slovenske klimatologinje v Dnevnikovem Objektivu, ki je to le še potrdil. Prebrala sem še marsikaj o tem, kaj nas verjetno čaka v prihajajočem letu pa tudi kako smo zaključili iztekajočega se.

No, sama sem, ko pomislim na minulo leto, najmanj zadovoljna s tem, da smo morali na Energetiki.NET – zaradi številnih zunanjih dejavnikov, tudi povsem globalne narave – prestaviti izvedbo prve konference o energetski prihodnosti v prihodnje leto. Konferenca En.Future se bo tako zgodila oktobra 2015, na njej pa bo – kot bi se to zgodilo že letos, če dogodka ne bi prestavili – kot inspiracijski govorec spregovoril nekdanji kalifornijski guverner (sicer tudi filmski zvezdnik), ki je prispeval k temu, da je Kalifornija ena energetsko najnaprednejših zveznih držav (tudi četrta največja proizvajalka nafte v ZDA), Arnold Schwarzenegger.

Poleg njega bodo konferenčni program bogatile še nekatere svetovne persone, ki imajo kaj povedati o energetiki in futurizmu oz. obojem skupaj, in kdo bodo te, me je spomnil tudi jutranji tek, skozi katerega sem (nezavedno) prečiščevala nekatere zadnjih poslovnih pogovorov in srečanj svojega zadnjega delovnega tedna v letošnjem letu.

Resnično super sestanki, s katerimi sklepam poslovno leto 2014, saj bom njihove zaključke lahko plodovito prenesla v 2015!

In ker zelo resno sledim načelu, da kar lahko naredim že danes, ne prelagam na jutri, sem takoj po teku – kljub soboti – odprla svoj prenosnik in poslala elektronska sporočila ključnim prejemnikom, ki se morebiti potem le znajdejo oktobra tudi na naši konferenci.

In ker me je to navdalo še z dodatno energijo, sem v le nekaj minutkah pripravila še scenarij za prvi januarski dogodek v naši Srečni hiši za otroke, kjer bomo s kolegico Katjo Gaspari Leben, sicer pa tudi ilustratorko in dizajnerko – kakšno naključje: prav Katja je oblikovalka, ki je pripravila tudi podobo za konferenco En.Future z Arnoldom! – predstavili otroško slikanico, katere avtorica sem, Metka v Gvineji Bissau, in pa samo Gvinejo Bissau. Gre za malo afriško državo, kjer društvo Toka toka Žani, v katerem aktivno deluje Katja, pomaga pri obnovi ene od osnovnih šol, in to tudi s pomočjo izkupička od prodaje naše slikanice o Metki.

Slikanica je izšla pri Energetiki.NET, pod okriljem programa Eko knjiga (v četrtkovem zapisu omenjam Eko knjigo kot podjetje, ki sem ga ustanovila, v minulem letu pa smo uspeli njegov program dodobra vključiti v založniško dejavnost Energetike.NET), in gre za enega naših družbeno odgovornih projektov. Pa smo spet pri vračanju družbi, o čemer sem pisala tudi včeraj …

A če sklenem današnji zapis, bi izpostavila, da mi je današnji dan na osnovi letošnjih aktivnosti prinesel nove poteze, ki bodo kreirale nove aktivnosti v prihajajočem letu. Med njimi bo torej tudi Arnoldov obisk konference Energetike.NET, katerega se že danes prav iskreno veselim in verjamem, da tudi mnogi naši bralci in udeleženci naših poslovnih dogodkov.