Tako me je tudi letos zgodaj spomladi med jutranjim sprehodom s psičko po bližnjem bregu v domači Krašnji spreletelo, da bi se lahko v podjetju z nekoliko slabšo likvidnostjo v poletnem času – to je namreč čas, ko ne izvajamo poslovnih dogodkov, naročnine na portal in oglasni prostor v naših revijah pa že domala tradicionalno bolje prodajamo spomladi in jeseni - spopadli z organizacijo poletnih šol za mlade.

smrekica.jpg

Ker imam kar močno razvit socialni čut, mi seveda ni dalo miru, ko sem v približno istem času naletela na ogromno sporočil mladih, ki hrepenijo po več priložnostih, kot pa jim jih trenutne razmere v Sloveniji prožijo in zato se je pri Energetiki.NET rodil program Modri svet za mlade. Seveda pri načrtovanju novega programa ne bi šlo brez možgančkov naše Mateje (Kegel Kozlevčar) in kasneje tudi brez izjemnega angažmaja vseh deklet z Energetike.NET – Tanje, Ane, Andreje in Simone. Prav vse smo vsebinsko sodelovale na naši prvi poletni šoli za energetske novinarje, Mateja pa je – kot naša vodja marketinga – skorajda povsem sama izpeljala marketinško-energetsko šolo. V obeh smo mladim, ki so bili deležni šolnin (te smo pokrili s pomočjo nepovratnih sredstev in sponzorstev), ponudili super govorce, in to ne le iz energetske stroke, ampak tudi s področja novinarstva kot s področja marketinga.

Če bi bila sama še enkrat stara 20 ali 25 let, bi se takoj vpisala na takšno poletno šolo! Tudi zato, ker je kar pet mladih, ki se je tako odločilo, dobilo konkretne karierne priložnosti v poslovnem in energetskem svetu. No, vztrajnejši so se tudi večkrat pojavili na naših nadaljnjih energetskih kariernih srečanjih, kjer smo mlade zopet neposredno povezali z delom poslovnega sveta, v katerem delujemo. Kar se mi pa sploh zdi pomembno pri našem Modrem svetu, je pa to, da se lahko mladi nalezejo silne volje, ki bogati našo ekipo. Tega se k sreči zavedamo tudi s sodelavkami in prav ponosna sem, da smo čisto vse pripravljene to pozitivno energijo in prodornost, ki jo imamo za lastno delo ter osebna udejstvovanja, prenašati tudi na druge.

In tako me je danes, ko sem s pospešenim korakom (sprva le, da bi se ogrela, kasneje pa zato, da bi čimprej stopila na sončno stran brega in užila vso lepoto domačega kraja) rinila na Špilk, spreletelo, da bi lahko izvedli tudi zimsko šolo Energetike.NET. Na katero temo, naj zaenkrat ostane še skrivnost, saj bomo idejo do konca razvile s sodelavkami, sem pa že danes vesela, da bomo spet preživeli en super teden z mladimi, ki bodo z našo pomočjo dobili nova znanja in zagon za ustvarjanje kariere, me pa se bomo spet lahko v tem času nasmejale njihovim mladostnim šalam in občutile njihovo svežo energijo.

Če ni super prelivati svežih zamisli v prakso, ki nam ponudi tudi konkretne rezultate (vsebinske in finančne, seveda)! In če ni fantastično zagnati se v breg po nov zagon!