Teku je sledilo popoldansko srečanje v lukovški kavarni Mia z Matejo – najtesnejšo sodelavko in dolgoletno prijateljico, s katero sva se tokrat, namesto delu za Energetiko.NET, pogovor namenili snovanju dogodkov v Srečni hiši, ki se nahaja prav nad Mio. Spet me je presenetila, saj je pripravila seznam družabnih vikend dogodkov v hiši vse do maja. In potem sem jaz mislila, da prehitevam, ko sem zasnovala paket otroških dogodkov do konca marca (c!).

Ob dveh so Matejino mesto nadomestile ilustratorke Marta, Ajda in Nina, s katerimi sodelujemo že vrsto let tudi preko Energetike.NET. V pičli uri smo obdelale vse od pregleda minulega leta in se opomnile, katerih faktur za opravljena dela si še nismo izdale do načrta novih skupnih projektov v prihajajočem novem letu. Produktivnost je prišla kar sama od sebe pa čeprav je med dopustom dejansko nisem načrtovala. Pred slovesom smo si vzele še minutko za skupno fotografijo in se prisrčno poslovile, ob tem si pa zaželele, da bi se vendarle uspele v novem letu kaj večkrat videti. Res je super sodelovati s prodornimi ustvarjalci, ki se znajo kakovostno pomeniti še kaj več kot o delu!

Večer je prinesel – povsem nenadejano – še eno srečanje, in sicer z Maticem in Špelo, ki izdelujeta popularne hiške Hutko. In tudi z njima je padla beseda – prav tako nenadejano – o bodočih skupnih aktivnostih. O enem velikem plemenitem projektu pravzaprav. Matic nam je ob sproščenem pogovoru zadal celo roke in »tehnični sestanek«, kot ga je poimenoval menda sledi že aprila. Če bo res tako, bo tudi javnost kmalu zatem izvedela za naš projekt!

In kot da predbožični torek ni prinesel dovolj produktivne energije, me je med vsem tem še dobra prijateljica Tina obvestila, da je uspela v družbi, kjer dela, zagotoviti finančno in materialno donacijo za našo Srečno hišo za otroke. Tako me danes čaka nekaj nadaljnjega obveščanja, kam bomo donacijo preusmerili, kajti poslanstvo tega projekta je pomagati otrokom iz socialno ogroženih in rejniških družin. Če to ni bil veselo produktiven dopustniški dan!

Ob tem seveda, da sva bili s sodelavko Andrejo, ki te dni dežura v uredništvu, občasno v stiku, katere novičke in kdaj objaviti. Namreč, kljub prazničnemu tednu »energetika ne počiva« …