Razmišljam o dnevu in ugotovim, da potrebujem načrt, da bom lahko v miru uživala sonce in veter, na katerega vedno računam, ko grem na Nanos. Mi je ravno zaradi vetra všeč. Sem mislila, da je to tako, če skoraj celo življenje živiš v Ljubljani. Pa ni. Sem edina, ki upa, da bo vetrovno. Se mi je vedno zdelo, da te veter očisti. Današnji dan je namenjen polnjenju baterij. Sploh se pa v mislih že odpravljam na smučanje s prijatelji, kar bo sicer šele v četrtek , ampak nekaj dni smučanja in druženja je točno to, kar potrebujem.

Ko se vrnemo, bom večer posvetila pripravam na jutrišnji dan. Nas čaka nekaj pomembnih odločitev za prihodnost Slovenske filantropije. V ponedeljek popoldne smo sklicali Upravni odbor, ljudi, ki sprejemajo strateške odločitve. Tudi to, ali se doregistriramo kot socialno podjetje, ali ne. Vse, kar je potrebno sem pripravila, je pa stvar vredna še enega razmisleka. To za sabo potegne kar nekaj sprememb. Sem jih že veliko predebatirala z Matejem Verbajsom, pravnikom, specialistom za taka vprašanja iz CNVOS, ki je tudi dopolnil naš statut. Problem pri sedanjem zakonu o socialnem podjetništvu je med drugim tudi to, da mora po registraciji organizacija izkazati dobršen del prihodka iz naslova podjetja, ali pa mora zaposlovati relativno velik del ljudi iz ranljivih skupin.

Pri naši večinski skupini uporabnikov, namreč migrantov je to lahko problem. Dobro, kategorija starejših ostaja ranljiva skupina tudi po zaposlitvi, tudi pri invalidih je žal tako. Migranti pa so ranljiva skupina samo določen čas. Če pridobijo dovoljenje za delo in potem imajo zaposlitev eno leto ne spadajo več v to skupino. To pomeni, da če bi želeli vključevati tudi skupino, s katero primarno tudi delamo moramo imeti del podjetniške dejavnosti učne, da se ljudje menjajo. O tem sem že veliko razmišljala. Še vedno gre za to, da si na trgu konkurenčen in da uspeš s svojo dejavnostjo preživeti. Delno so lahko korekcija državne subvencije, vendar odvisnost od tega ni dober poslovni model. Te stvari moramo jutri doreči, pripravljenih je nekaj možnih scenarijev.

Izlet je bil enkraten. Super uvod v zimo in odlično izkoriščen dan. Se zdaj lahko v miru in polna energije pripravim na jutrišnji dan.