Jutro se je ponovno začelo z bolečim, a tokrat tudi gnojnim, grlom. Tako je bilo za dobro jutro najprej na vrsti grgranje v vodi raztopljene sode bikarbone, ki se je pri meni izkazalo kot zelo učinkovito zdravilo za vneto grlo. Če to narediš takoj, ko začutiš bolečino v grlu, ter to potem ponavljaš zjutraj in zvečer, bolečina običajno hitro mine. Jaz tega seveda nisem naredila, ko je bil za to pravi čas, vendar vseeno upam na najboljše.

Do 11h, ko sva bili dogovorjeni z Evo, se je (nekoliko) umirilo tudi moje vneto grlo in moje ne najboljše počutje. Dobili sva se pri meni doma, kjer sva si lahko vzeli čas in brez stresa ter občutka, da se nama kam mudi, pričeli z delom. Na vrsto je prišla power-point predstavitev za Ferflov pitch, ki se približuje z neizmerno hitrostjo. Četrtek bo resnično napet dan, do takrat pa je še teh nekaj dni, ki se bodo odvijali v znamenju piljenja našega nastopa. Ja, prezentacija je bila ta današnja naloga. :)

Kot rečeno, pa smo sklenile, da to predstavitev naredimo brez dodatnega stresa. Tako sta najprej prišli na vrsto kava in nekaj jamranja zaradi zdravja in slabega vremena ☺. Sledil je pogovor o numerologiji, h kateremu naju je zavedla knjiga na okenski polici. Kar naenkrat sva pričeli z računanjem in ugotavljanjem, kaj bo lepega prineslo leto 2015. Numerologijo večina ljudi pozna oz. povezuje z analizo imena in priimka. Mene pa je navdušila, ker s pomočjo numerologije lahko predvidiš, kam se bo usmerjala energija in kdaj je pravi čas, da se kakšne stvari lotiš. Pomaga ti ujeti val.

Napočil je čas kosila in tokrat je prišla na vrsto halo pizza, po pizzi še ena kava in po kavi končno oblikovanje power-point predstavitve. Lotili sva se je po osnutku, ki smo ga naredili v torek, pred Ferflovim predavanjem. Priznati moram, da sva bili pri svojem delu presenetljivo hitri in uspešni. Še en dokaz, kako je za dobro opravljeno delo pomembna dobra predpriprava. Predstavitev smo zasnovali tako, da bomo začeli z opisom problema, ki ga naša ideja rešuje, nato pa zelo hitro prešli k bistvu. Paziti moramo namreč, da nam v treh minutah ne bo zmanjkalo časa, da strokovni komisiji pojasnimo, zakaj je prav naša ideja vredna zmage in vstopa v socialno podjetniški inkubator. Četrtkova zmaga bi za idejo Gremo v neZNAno vsekakor pomenila, da bi v resničnem življenju zaživela prej in z manj »porodnimi krči«. Tako kot meni je najverjetneje tudi ostalim Ferflova podjetniška šola dala ogromno priložnost, da svojo idejo »premaknemo« korak naprej. Pa ne samo to. Tukaj so še nova znanja, ki nam bodo prišla prav še marsikje drugje, ne samo pri razvijanju naše ideje.

Nikakor pa ne smem pozabiti vseh izjemnih ljudi, ki sem jih imela priliko spoznati v tem času. Ti so, vsak na svoj način, zaznamovali tako mene kot našo idejo. Kakorkoli že, do četrtka je še nekaj časa, da naš pitch izpilimo. Z Evo sva si po uspešno opravljenem delu pripravili še en čaj (najmanj peti) in druga drugo hvalili ter skupaj stiskali pesti, da nam ta zmaga res ne sme uiti. Po dokončani nalogi pa je sledila še nagrada. Tokrat je mojo nagrado predstavljal čas, ki sem si ga vzela samo zase, in ga preživela v družbi knjige »Veliki dobitek«. Zabavna knjiga, ki jo je napisala nemška novinarka Meike Winnemuth in govori o tem, kako si je na milijonarju priigrala pol milijona evrov ter se nato za eno leto odpravila na potovanje. V knjigi opisuje prigode s potovanja in obenem ugotavlja, da bi se na to potovanje lahko odpravila tudi brez visokega zadetka na milijonarju. ☺

S to objavo se naše druženje zaključuje. S četrtkovim pitchem pa se zaključuje tudi druženje v Ferflovi podjetniški šoli. In kdo bo svojo zgodbo nadaljeval v Ferflovem socialno podjetniškem inkubatorju? Ne vem. Vem samo to, da v tej zgodbi ne bo poražencev, bosta samo dva zmagovalca.