Je ena tistih delavnic, ki ti da toliko, kolikor si pripravljen vzeti. In danes sem bila pripravljena na novo lekcijo. Lekcija, ki sem jo dobila, je bila, naj se bolje organiziram in začnem uporabljati koledar. Šele po tem, ko sem misli že usmerila v delavnico, sem spoznala, da danes ni tisti »ta pravi« četrtek in da ne bo nič s Šempetrom, vsaj za danes še ne.

Izpod tuša, po dveh kavah in zajtrku sem v dan zakorakala s polno paro. O svoji disciplini sem pisala že v prvi objavi za Gazelin podjetniški dnevnik. Nekaj bistvenega se glede nje še ni spremenilo, je pa novo to, da sem odkrila način, kako opraviti neko delo, ne da bi me vmes zmotila umazana posoda, prah na knjižni polici ali hrup z ulice. Tako sem si zjutraj napisala vse, kar sem želela narediti ta dan, in čas, v katerem moram nalogo narediti. Poiskala sem si še glasbo za koncentracijo. Vse, kar sem si zadala, sem tudi naredila, in to v času, ki sem si ga določila. Nase sem bila kar ponosna in prvič sem začutila, kako se počutijo vsi organizirani in disciplinirani ljudje.

To moje revolucionarno odkritje sicer ni nič novega. Zelo verjetno mi je v preteklosti to tehniko tudi že kdo svetoval. Glede na svojo »nedisciplinirano naravo« pa sem informacijo potlačila v podzavest. No, danes lahko potrdim, da je to dobra metoda za vse tiste, ki težko najdejo fokus. Veselja, ko pridno črtaš naloge, opravljene v določenem roku, pa je nepopisno. Po uspešnem dopoldnevu sem se še z večjim veseljem udeležila srečanja, ki ga lahko uvrstim med Griotte, o katerih sem pisala včeraj.

Prejšnji teden sem bila povabljena na srečanje skupine BNI Mostovi. Tam sem dobila kontakt gospoda, ki idejam, v katerih prepozna potencial, pomaga priti do finančnih sredstev. Ko se pokaže priložnost, da se s to osebo srečaš tudi osebno, preprosto rečeš »Z VESELJEM«. To je ta današnja Ferflova Griotta. :)

Na srečanje sem se odpravila skupaj z Alenko, Renato in Markom. Z Alenko in Renato smo se povezali na Ferflovem Startup vikendu (o vikendu malenkost več v nadaljevanju tega zapisa) in skupaj gradimo izlete v neZNAno, z Markom pa se poznava že od prej. Poskušava si stati ob strani, ko se njegov ali moj projekt ulovi v »PMS«, saj oba izhajava iz turizma. Na srečanju je vsak predstavil svojo idejo, na katero je potem dobil feedback in nasvet, kje in kako bi lahko poiskal finančno pomoč. Iz sobe smo vsi odšli nasmejani, polni upov za prihodnost, ki se nam danes ne zdi več tako oddaljena, kot je bilo to še nekaj tednov nazaj, pred Ferflovim startup vikendom.

Ja, ta vikend je prinesel kar nekaj prijetnih presenečenj. Udeležila sem se ga brez kakršnih koli pričakovanj zgolj z razlogom, da potipam, ali je sploh smiselno, da se s to idejo prijavim na Ferflov natečaj. Vikend je bil mešanica delavnic, razvijanja idej, svetovanj in druženja. V dvorani, v kateri smo bili, je vrelo od idej in pozitivne energije. Na koncu, v nedeljo, pa je sledil pitch pred destetčlansko komisijo. Zaradi pitch-a sem bila tako nervozna, da se ne spomnim, kaj sem govorila, ampak očitno sem uspela ujeti bistvo ;-). Vikend se je zaključil nad mojimi pričakovanji, saj je bila moja skupina neposredno uvrščena v šolo podjetništva.

Dan se je zaključil s Ferflovim predavanjem, ki ga je vodila gospa Nives Fortunat Šircelj. Spomnim se, da je name naredila zelo velik vtis že na Ferflovem startup vikendu. Danes pa sem ugotovila tudi zakaj, in sicer njena pozitivna naravnanost ter usmerjenost k iskanju rešitev. Na trenutke daje občutek, da si ona ravno toliko želi, da bi ti uspelo, če ne celo bolj. Takšne ljudi je prijetno srečevati in biti v njihovi družbi. Govorila nam je o kradljivcih časa, kakšni so dobri vodje in kako zmagati vojno s stresom, tematike, ki se jih bomo morali v prihodnosti še kako zavedati.

In tako se je zgodil še en dan. Jutro z nekaj nejevolje in večer s polno pozitivne energije. Ob zaključku predavanja smo (ekipa brez licence) naredili še plan dela za čez vikend in se poslovili, polni zagona za naprej.