ZenEgg je že v prvih 30 urah kampanje dosegel velik uspeh, saj so v tem času s 60 podporniki projekta zbrali že več kot polovico načrtovanega zneska. Njegov snovalec kljub preseženim pričakovanjem ostaja skromen: „Ne ukvarjam se s pričakovanji in uspešnostjo. Preprosto vem oz verjamem da se bo dobro izteklo. S kolegi se osredotočamo na to da dobro opravljamo svoje delo, uspeh kampanje je zgolj ena od logičnih posledic. Največ mi bo pomenilo ko si bodo uporabniki dejansko vzeli čas zase, in posvetili pozornost sebi in svojim najglobjim željam. S to mislijo pospremljam ZenEgg med ljudi.“

Premože, sicer samostojni oblikovalec, je na idejo izdelave lesenega jajca prišel, ko je ugotovil, da si zaradi hitrega tempa življenja pogosto pozabi vzeti čas zase: "Ko sem bil pod stresom, ujet pred računalniskim ekranom, sem popolnoma spregledal dejstvo, da z mislimi nisem pri stvari." Vse to je močno vplivalo na njegovo delo, zato se je odločil svoj čas posvetiti oblikovanju predmeta, ki bi ga opomnil, da si mora vzeti trenutek zase. "Ljudje smo čutna bitja, vedno imamo kaj v rokah. Doumel sem, da vsak predmet, ki ga držimo, vabi k neki aktivnosti. Ravno zato sem želel oblikovati predmet, ki bi nas vzpodbudil, da se odklopimo," pravi Gašper.

V iskanju primerne oblike, ki bi se popolnoma prilegala dlani, in materiala, ki bi držanje predmeta spremenil v prijetno čutno izkušnjo, je rešitev našel v preprostem jajcu, narejenem iz lesa slovenskega oreha, hruške in javora. "Zaobljena oblika, občutek topline masivnega lesa in njegov pomirjajoč vonj v ljudeh vzbudita željo, da odložijo skrbi in uživajo v čutnosti trenutka. Poleg tega zaradi svoje ergonomske oblike ZenEgg deluje kot masažni pripomoček, ki sprošča napetosti v telesu," pojasnjuje.

Ročno izdelana jajca so obtežena tako, da so samostoječa. Ne glede na to, kako jajce postavimo, se to zaziba v stoječ položaj, opazovanje njihovega nihanja pa ponuja pravo meditativno izkušnjo. "ZenEgg s svojim umirjajočim zibanjem uprizarja prehod v umiritev, zen, balansiranje - tisto, kar želimo doseči v času, ki si ga vzamemo zase, se izprašamo, razmislimo in pohvalimo ali izrečemo pozitivne misli in afirmacije ter se prestavimo v stanje miru in moči," izkušnjo opisuje oblikovalec.

Premože bo sredstva na Kickstarterju zbiral do 13. januarja, podprete pa ga lahko tukaj