Zakaj kozji rog? Ker so pravzaprav koze tiste, zaradi katerih si danes ob jutrih privoščimo skodelico kave, pravijo v ekipi. Skodelica Goat mug tako temelji na dejstvu, da so koze odkrile kavo, zaradi njihovega vedenja po zaužitju plodov pa je njihov lastnik poskusil pripraviti napitek tudi za človeka. Zgodba je spodbudila ekipo My Equa, da so oblikovali skodelico za kavo v obliki kozjega rogu, ampak ne gre zgolj za dizanj, poudarjajo, saj je termovka praktična za uporabo tudi na poti. Prihaja namreč s podstavkom in trakcem, tako da jo lahko uporabnik obesi na krmilo kolesa, torbico in podobno. Ob tem poudarjajo, da je bojazen, da bi se kava med prenašanjem polila, odveč.

Goat mug je prav tako v celoti izdelana iz ekoloških materialov, je BPA free in se jo lahko pomiva v pomivalnem stroju. Tekočina v njej pa bo topla ostala vsaj dve uri, dodajajo. “Najbolj pomembno pri vsem skupaj pa je, da skodelica pomaga pri zmanjševanju odpadkov iz plastike in papirnatih lončkov, namenjenih za kavo ali čaj ‘na poti’,” pravijo v ekipi My Equa, kjer so prepričani tudi, da bo skodelica v nenavadni obliki tudi modni dodatek, ki bo poskrbel za pitje kave v stilu. 

Cena skodelice na Kickstarterju se bo pričela pri 20 dolarjih, podpornikom pa jih bodo pričeli pošiljati marca prihodnje leto. Ekipa pa med drugim za 2000 dolarjev podpore ponuja še posebno priložnost, in sicer njihovo mentorstvo pri podjetniški ideji, v katero bodo vdahnili izkušnje iz svojih predhodnih uspešno izpeljanih projektov. 

Projekt lahko podprete tukaj