cokolada.jpg
Dan se je začel nekoliko kasneje, je pa tudi res, da se je prejšnji dan končal zelo pozno. Začel se je s kavo in, ko me je kava dovolj zbudila, sem skuhala še eno. Ta druga je bila namenjena jutranjemu ritualu, in sicer to, da napišem vsaj 10 stvari za katere sem v svojem življenju hvaležna. To je en tak mali trik, ki naredi dan sončen, kljub slabemu vremenu. Stanovanje je sicer vabilo k pospravljanju, vendar, ko sem se enkrat usedla za računalnik, je čas pobegnil. Pripraviti sem morala kratek tekst za vabilo na izlet. Navdih sem iskala iz letaka in fotografij, ki jih je Eva naredila, ko smo se potikale po »neZNAnem« … Ampak včasih besed preprosto ne moreš izsiliti, če se nočejo zapisati, se pač ne zapišejo. Ure pa ne zanima ali imaš ti dober dan ali ne in tako sem ostala brez besedila, ker se mi je že mudilo na Ferfla.

Z ekipo smo se dobili že ob 15h, da pripravimo pitch o katerem sem pisala že včeraj – misel na predstavitev v naslednjem tednu me še vedno spremlja na vsakem koraku. Gospa Nastja Mulej, ki nam je predavala princip šestih klobukov, prav gotovo ne bi bila ponosna na naš sestanek. Nekje med sestankom se nam je namreč izgubil modri klobuk ;). Fokus nam je kar dobro preskakoval iz teme na temo, kljub vsemu pa verjamem, da smo uspeli iz okvira pitcha narediti en zelo dober osnutek.

Sledilo je predavanje, kjer je Gospa Fenja Borštnar z nami delila svoje bogato računovodsko znanje in izkušnje. Šest idej, šest specifik, neomejena količina vprašanj in njeni potrpežljivi ter jasni odgovori so tisti, ki so zaznamovali to predavanje. Ne bom tajila, da je, meni osebno, ta tema bila ena tistih »Ali res moramo?«. Pa, da ne bo pomote, ne zaradi gospe Fenje. Zavedam se tudi, da je od vseh poslušanih tem, ravno današnja verjetno najbolj »življenjska« in nam bo na prihodnji podjetniški poti še kako prav prišla. Ja, polno je zakonov, ki na tak ali drugačen način soustvarjajo življenje podjetnika, sploh, ko je ta začetnik. Zakoni so tudi krivi, da se je naša skupina danes preimenovala v »Ekipo brez licence« (neuradno). Vsakič, ko se dobimo, ugotovimo, da nam kakšna manjka. Ampak še dobro, da smo sami entuziasti, ki jim take »malenkosti« ne vzamejo volje.

Naj se za konec samo še enkrat vrnem na Griotte in zakaj tako veselje. Mojih dvajset let delovnih izkušenj izhaja iz trgovinske branže, od blagajne do vodje centra. Tudi izkušnje ostalih kolegov ne izhajajo direktno iz turizma. Imamo samo ideje, hude kot poper, voljo ter odločnost, da te ideje spravimo k življenju. Čutimo pa pomanjkanje »insajderskih virov«. No, temu ni nič več tako, saj nas je Tomaž povezal z dvema turističnima agencijama, ki sta pripravljeni deliti svoje znanje z »outsajderji« in jim pomagati. Za idejo Gremo v neZNAno to pomeni možnost, da lahko zares zaživi! Naša zakonodaja namreč ne predvideva, da bi se na trgu lahko pojavil kakšen »novinec« z dobro idejo, pot je trnova, polna ovir, ki jih še moramo premagati, vendar želja po uspehu nas žene naprej. V tem trenutku, ko to pišem, je že potrjen termin za prvi sestanek.