Verjetno moraš biti dovolj entuziastičen, da si se pripravljen odpeljati na drugi konec Slovenije samo zato, da boš priredil zabavo za svoje brbončice. Ampak ptice z enakim perjem letijo skupaj. Tako smo si tri (takrat še) študentke turizma plus ena vzgojiteljica, vse z dušo potepuha, začele za rojstne dneve podarjati »izlete« v neznano. Najprej je bila to samo veselica za brbončice, seveda nekje ne preveč blizu doma. Potem pa sta na naša vrata potrkali slaba vest in predvsem radovednost. In tako so se naša kosila spremenila v enodnevne izlete. Začele smo si ogledovati naravne in kulturne znamenitosti, ki so se nahajale v bližini »dobre hrane«.

Kmalu smo se naučile, da so vinske kleti zelo pomemben in bogat del kulturne dediščine v večini od krajev, ki so nam prekrižali pot, in ker je ena od nas vedno imela vlogo voznika smo izletu dodale še en dan, da smo lahko vse štiri doživele vse kar nam je bilo ponujeno. Vsi ti izleti so imeli kar nekaj skupnih točk, poleg tega, da je M. rojstni dan bil skoraj vedno izlet v neznano za vse štiri. Mimogrede, M. je edina od nas štirih s smislom za orientacijo in branje zemljevidov ter navodil. Ne bom omenjala vseh zgodb in novih besed, ki nas še vedno spravljajo v smeh in dobro voljo. Na teh izletih smo si vedno zastavljale ista vprašanja: »Pa kako? Pa zakaj nikoli ne srečamo nobenega izletnika? Wauuuu…. a si vid'la, kwa je dobr'……… ooooooo?«. Kraji, ki smo jih obiskale in ljudje, ki smo jih srečale so skoraj vedno v nas pustili željo, da se še vrnemo. In tako je nastala ideja o izletih »Gremo v neZNAno«.

ferfl1.jpg

Verjetno mi ni treba poudarjati, da moje celice postajajo rahlo nervozne ;-). Če pa bolje pomislim, mi pa vztrajnosti sploh ne manjka. Sama ideja ni tako zelo sveža in nova. Izleti temeljijo na smernicah filozofije slow travel in slow fooda. Nekako v tem (slow) tempu pa se že več let razvija in gradi tudi ideja o neZNAnem. V svoji prvi obleki se je ideja predstavila v BTPS-ju, potem je dobila svoje modne dodatke v sklopu T-labovega projekta Snovalec 2013. Zdaj v oktobru pa se je zgodil Ferfl. Ideji so se pridružili ter se podali z njo v neZNAno novi člani. Z njimi je ideja dobila novo energijo, nova krila ter disciplino. In neZNAno še nikoli ni bilo tako blizu, da se iz ideje v oblakih končno spremeni v čisto pravo poslovno priložnost. Za to pa je poleg novih »kril« kriva tudi Ferflova šola podjetništva - o njej bom v tem tednu še pisala.

Sicer pa se pozornost celotne ekipe že usmerja v pripravo predstavitve »neZNAnega« komisiji, ki nas čaka v četrtek, 11.12. 2014.