Dogodek - SEE Innovation Competion bo potekal v okviru transnacionalnega projekta PROFIS, katerega namen je spodbujanje financiranja inovacij na območju Jugovzhodne Evrope. Konzorcij osmih partnerjev iz devetih držav, en izmed teh je Tehnološki park Ljubljana, je v okviru projekta na nacionalni ravni izpeljal programe za usposabljanje potencialnih podjetnikov za pripravo podjetniških idej ter nacionalni izbor start-up ekip z namenom predstavitve najboljših le-teh na mednarodnem investicijskem forumu v Budimpešti. Tehnološki park Ljubljana je bil zadolžen za pripravo procesa izbora nacionalnih tekmovanj, kot tudi za organizacijo in izvedbo mednarodnega investicijskega foruma v Budimpešti.

Poleg dveh slovenskih ekip se bodo na forumu predstavile tudi ekipe iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Romunije, Srbije in Slovaške. Najboljših osem od dvajsetih ekip, ki se bodo predstavile investitorjem v dopoldanskem delu, se bo uvrstilo v finalni popoldanski del. Za uvrstitev med finaliste se bo NERVteh, član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, potegoval s cenovno dostopnim avtomobilskim simulatorjem za zmanjšanje avtomobilskih nesreč, ter SQBZY, član Tehnološkega parka Ljubljana, s poslovno idejo o zbiranju podatkov o podvodnem svetu, ki bi jih uporabljali potapljači in plavalci.

Predstavitev poslovnih idej bodo ocenjevali mednarodni investitorji in svetovalci s področja pridobivanja virov financiranja:

- Carlo Asquini, poslovni angel, IAG – združenje italijanskih poslovnih angelov,

- Peter Barta, strokovnjak in svetovalec za financiranje malih in srednje velikih podjetij, Post Privatization Foundation, Romunija,

- Jozsef Berecz, investitor, DBH Investments, Madžarska,

- Nina Mazgan, Meta Ingenium sklad tveganega kapitala, Slovenija,

- Walter Rivera, investitor, Fieder Capital, Madžarska,

- Wolfgang Schabereiter, poslovni mentor in finančni svetovalec, BrainPlus, Avstrija. 

Start-up ekipe se bodo potegovale za nagrade v treh kategorijah:

- Najboljša poslovna ideja mednarodnega investicijskega foruma,

– SEE Innovation Competition, - Najboljša »zelena« poslovna ideja mednarodnega investicijskega foruma,

– SEE Innovation Competition, - Najboljša poslovna ideja start-up podjetnice oz. inovatorke mednarodnega investicijskega foruma - SEE Innovation Competition.

Zmagovalci bodo za nagrado prejeli povabilo k sodelovanju na investicijskem forumu PODIM Challenge in brezplačno udeležbo na mednarodni konferenci o podjetništvu PODIM v Mariboru ter sodelovanje v Softlanding programu, ki ga izvajata Tehnološki park Ljubljana in Friuli Innovazione iz Italije, z namenom preverjanja poslovne ideje za prodor na slovenski in italijanski trg.