Na dogodku #topStartupEKIPA, kjer bodo o svojih izkušnjah govorili podjetniki, ki so podjetniško ekipo že (mednarodno) širili, so povabili kadrovske strokovnjake, ki bodo podali konkretne predloge za zaposlovanje, in predstavnico sklada tveganega kapitala, ki bo pojasnila, kako na podjetniško ekipo gleda vlagatelj.

Dogodek bodo pričeli z dvema hitrima predavanjema. Žiga Berce, sicer znan po platformi Cofinder, podjetniških "matchmaking" dogodkih Sestavi ekipo in uspešno izvedeni Kickstarter kampanji za namizno igro Tracker, bo na dogodku predstavil svoje izkušnje in načine o tem, kje naj podjetnik poišče svojega soustanovitelja. Maja Fesel Kamenik, direktorica HRM, pa bo govorila o kadrovskih izzivih pri startupih in manjših podjetjih, tudi iz lastnih izkušenj.

Sledila bo okrogla miza, kjer bodo soočili mnenja in izkušnje različnih profilov ljudi, ki so tako ali drugače povezani s formiranjem podjetniških ekip oz. zaposlovanjem najboljšega kadra. Lan Hvastija je s podjetjem Optiprint prešel fazo startupa in se soočil s časovno potratnim administrativnim delom iskanja zaposlenih, obenem pa v okviru MP pripravništva med svojo ekipo sprejel praktikanta.

Nina Mazgan bo kot predstavnica slovenskega sklada tveganega kapitala Meta Ingenium (upravlja ga italijanska družba ZernikeMeta Ventures) z zbranimi delila pogled investitorja na podjetniško ekipo, na kaj je treba paziti, ko podjetnik sprejme nove ljudi in kaj to pomeni za vlagateljevo investicijo. Tadej Muršič iz startupa VIA BMS, ki razvija sisteme za enostavnejšo upravljanje z energijo ne-stanovanjskih objektov, bo govoril o svojih izkušnjah s formiranjem ekipe in kako je v iskanju pravih sodelavcev prečesal vrsto držav. Med drugim se je njegov startup uspešno prebil v finale startup tekmovanja v okviru prestižne konference TheNextWeb.

Za konec pa so v goste povabili še direktorja kadrovske službe v Si.mobilu, Sašo Miladinovića, ki bo s svojimi bogatimi izkušnjami lahko podal nasvete za lažje odločanje pri širjenju podjetniške ekipe. Okroglo mizo bo vodil Nejc Jaka Sekula iz IBM Slovenija (vodja zaposlovanja za Evropo za poslovno enoto Globalnih Tehnoloških storitev) in predsednik sekcije MEKS.

Udeležba na dogodku je brezplačna, so pa obvezne prijave, ki jih zbirajo na povezavi