Žirija, ki odloča o dobitnikih Schweighoferjevih nagrad, bo ocenjevala nominirance in njihov inovativni doprinos k evropskemu gozdnemu sektorju, vključno z uporabnimi raziskovalno-razvojnimi projekti. Zelo cenjeno je tudi sodelovanje med znanostjo in industrijo, dodajajo.

Dobitniki Schweighoferjevih nagrad 2015 bodo nagrade prejeli 16. julija 2015 v mogočni dunajski mestni hiši. Schweighoferjevo nagrado je leta 2002 ustanovila avstrijska družina Schweighofer, ki ima eno vodilnih lesnopredelovalnih podjetij v Evropi. Schweighoferjevo nagrado podelijo vsako drugo leto in leta 2015 bo podeljena sedmič, sicer pa nagrada prepoznava najbolj inovativne koncepte, tehnologije, izdelke in storitve, ki izboljšujejo konkurenčnost evropskega gozdnega sektorja. Nabor tem zajema celotno evropsko gozdno-lesno verigo, izključena pa sta sektorja papirovine in papirja.

Vabilo k prijavam je odprto od 1. novembra, rok za oddajo prijav pa je 2. februar 2015. Prijave sprejemajo na naslovu www.schweighofer-prize.org.