Za oba razpisa, SK50 in SK200, skupaj so prejeli več kot 60 prijav v predselekcijski postopek. Prvo ocenjevalno sito – predstavitev predselekcijski komisij – je uspešno prestalo 37 ekip, od tega 27 za razpis SK50 in 10 za razpis SK200. Za vse člane ekipe, ki so se udeležile delovnega vikenda ali usposabljanja za pridobitev investicije, je bilo intenzivno delo z mentorji pri razvoju poslovne ideje, spoznavanju pravil lastniškega financiranja in napotkov za učinkovito iskanje vlagatelja ter piljenju prezentacij za demo dan, zelo poučna in dragocena izkušnja, menijo v SPS, poleg tega so s sodelovanjem v pred-selekcijski fazi podjetja lahko pridobila do 40 točk pri končni prijavi na razpis SK50.

Med podjetja, ki so že prejela sklepe o odločitvi sklada in s katerimi bo SPS pogodbe o konvertibilnem posojilu po njihovi uskladitvi predvidoma sklenil do konca novembra, so se uvrstili:

ADORA-MED d.o.o.: podjetje razvija in trži rešitev, ki kirurgom med operacijo omogoča brezdotično prezentacijo pacientovih podatkov, brez da zdravnik zapusti sterilno okolje operacijske sobe.

Allbatron d.o.o.: podjetje razvija informacijski študentski sistem

LYRA in digitalno študentsko denarnico, namenjena plačevanju vseh študijskih obveznosti.

BG BOATGUARD d.o.o.: podjetje razvija energetsko izjemno varčno napravo za nadzor plovil na daljavo, ki lastnikom plovil omogoča udobje in nadzor nad stanjem njihovega plovila prek mobilne naprave in aplikacije v času, ko niso prisotni na plovilu.

Borza terjatev d.o.o.: podjetje razvija specializirano spletno platformo za trgovanje z B2B terjatvami.

CEATM d.o.o.: podjetje razvija in v prvi fazi za potrebe kitajskega trga trži sistem za enostavno organizacijo vrhunskih potovalnih dogodivščin.

DOO d.o.o.: podjetje znanega slovenskega start-up podjetnika Matevža Petka, ki razvija aplikacijo za mobilni avtoštop.

eAVIO d.o.o.: podjetje razvija »eAVIO desk« aplikacijo za letalsko industrijo, ki omogoča varno izvajanje procesov brez papirnatih dokumentov.

EFORMA d.o.o.: podjetje razvija spletno platformo Moj mojster za organizacijo gradbenih projektov in predstavljanje ter verodostojno preverjanje ponudnikov gradbenih del.

GETAPRO d.o.o.: podjetje razvija aplikacijo za naročanje in organizacijo v fitnes industriji, ki jo bodo za začetek ponudili fitnes inštruktorjem in trenerjem.

Internacionalni šport d.o.o.: podjetje razvija športno socialno omrežje z največjo bazo svetovnih ponudnikov športa in rekreacije. Ponudnikom športa in rekreacije pomaga do novih strank ter avtomatizira do 40 % ročnih administrativnih opravil.

Lushna d.o.o.: podjetje se ukvarja z razvojem ekoturističnih destinacij ter zagotavlja celovito podporo ponudnikom glamuroznih, sonaravnih turističnih destinacij z visoko dodano vrednostjo.

NERVteh d.o.o.: podjetje razvija simulatorje različnih tipov vozil za trening varne vožnje in preizkušanje avtomobilov oz. avtomobilske opreme v različnih razmerah vožnje.

NIZKOCENOVCI d.o.o.: podjetje razvija iskalnik za ugodne letalske lete, ki omogoča bolj fleksibilno in uporabniku prijazno iskanje letov nizkocenovnih ponudnikov.

NP3 d.o.o.: podjetje se ukvarja z razvojem nove generacije polimerov, ki bi jih uporabili v klasičnem brizganju in pri 3D tiskanju.

Pricejet d.o.o.: podjetje razvija aplikacijo za nastavljanje dinaminičnih cen in oglaševanja, prilagojenega stanju ponudbe in povprašavanja po določenih storitvah.

Prospeh d.o.o.: podjetje razvija mobilno aplikacijo, prek katere kupci dostopajo do informacij o izvoru prehrambnih (mesnih in mlečnih) izdelkov.

Safe Cover d.o.o.: podjetje razvija in trži higieničen plastičen nastavek, ki ga uporabnik namesti na odprto pločevinko.

SETRAN PLUS d.o.o.: podjetje je razvilo pasivno notranjo klimatsko napravo airtower, ki zniža stroške porabe električne energije za 95 % in porabi le 2 vata električne energije za delovanje.

SMARTPA d.o.o.: podjetje razvija in trži aplikacijo, t.i. »google za poslovne kontakte« za hitro in učinkovito iskanje potencialnih strank in poslovnih partnerjev.

SOLAIR d.o.o.: podjetje razvija sončni zračni kolektor z vgrajenim fotovoltaičnim modulom, ki deluje v sončnem vremenu, namenjen pa je ogrevanju, prezračevanju ali sušenju vlažnih bivalnih in delovnih prostorov.

Predvidoma takoj v začetku naslednjega leta bodo po konceptu dvojčkov ponovno objavljeni razpisi P2, SK75 in SK200, z nekaj nadgraditvami in spremembami, ki bodo objavljene kmalu, napovedujejo v SPS. Z nadgraditvami bo zagotovljena še bolj sistematična in celostna podpora startup podjetjem, slovenski poslovni ekosistem pa bo postal še bolj konkurenčen in primerljiv z bolj razvitimi trgi, so prepričani.