"Zmagovalne ideje prihajajo iz različnih področji, vendar vse druži velika odgovornost do pozitivnega učinka na družbo in okolje v katerem delujejo,” poudarja Jana Mlačnik, vodja programa Ferfl na javnem zavodu Cene Štupar - CILJ. 

Ideje, ki so se uvrstile v Ferfl šolo podjetništva:

● Borza pridelkov temelji na povezovanju končnih porabnikov pridelkov s kmeti na drugi strani, kjer bi si končni kupci z manjšo začetno investicijo lahko zagotovili del pridelka za prihodnjo sezono, ob tem pa ni natančno poznali izvor hrane.

● Gremo v neznano! temelji na promociji manj prepoznavnih in turistično razvitih razvitih krajev po Sloveniji. Ponudba bo vključevala izlete v lokalna okolja, pri čemer kupci ne bodo poznali končne destinacije, ampak se bodo pustili presenetiti.

● DŠKATLA je škatla, ki prispe na vaš dom, potrošniki pa v njej najdejo zanimive ideje in materiale za kvalitetno in poučno preživljanje prostega časa.

● Souporaba želi vzpostaviti prodajni most med ostarelimi lastniki malih kmetij in potrošniki. Kupec bo poznal izvor hrane, hkrati pa bo omogočil preživetje in nadaljnji razvoj malim kmetovalcem iz lokalnega okolja.

● MiMice so unikatne igrače za otroke iz recikliranega materiala. Igrače ustvarjajo pridne roke šivilj iz ranljivih skupin.

● Park Veles bo skozi lesene konstrukcije v neokrnjeni naravi predstavljal Slovensko nacionalno identiteto in združeval slovensko agrarno in kulturno ponudbo. Namenjen bo turistom, ki želijo spoznati pridelavo hrane na ekoloških njivah ter stare običaje in metode pridelave hrane.

Program Ferfl poteka v sklopu vseslovenske akcije »Podjetno do družbenih učinkov«, ki jo organizira SPIRIT Slovenija, Javna agencija v sodelovanju z Zavodom Uspešni podjetnik in Zavodom Viva. Akcijo »Podjetno do družbenih učinkov« finančno podpirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot ambasadorji projekta so svojo podporo izkazali tudi Tomaž Erjavec (Oculus), Andraž Gavez (Moja čokolada), Anže Miklavec (Equa), Damjan Matičič (Koofr) in ne nazadnje svetovno znani podjetnik Ivo Boscarol (Pipistrel).