Nenadno povabilo na kavo prepreči vse načrte, vendar se ne sekiram. Zunaj je toplo in uživamo na zraku. Vsi smo še precej utrujeni od včerajšnjega dne. Klepetamo in komentiramo, kaj se je dogajalo zadnje dni in kako hitro prihaja konec leta. Toliko načrtov in tako malo časa. Opoldanski obrok pojemo kar na terasi lokala. Za prvo silo bo dovolj hrane.

Razveseli me prijatelj, ki prisede in hitro ugotoviva, da sva sedaj soseda. Povem mu, da si želim kupiti stanovanje in da že dober mesec le začasno živim v škatlah. Klepetava o skupnih prijateljih, kaj vse počnejo in kako so nekateri zašli s prave poti. Zanimivo je, ko pomisliš, kako se ljudje spremenijo v svojem življenju. Žalostne zgodbe so vedno opozorilo, kaj se lahko zgodi tudi tebi.

Razlagam mu o novem stanovanju, ki si ga ogledujem. To bo moj prvi dom, katerega lastnik želim biti. Vrnitev v center mesta, kjer sem preživel celo mladost, je verjetno največja želja zadnjih let in pozabil sem, kako lepo je živeti v mestu, kjer je vse tako priročno. Priznam, da sem zelo ponosen na Ljubljano in kako se je spremenila v pravo evropsko prestolnico. Vse življenje spremljam, kako se je Ljubljana prelevila v pravljično mesto, ki resnično zaživi v prednovoletnem času. Dobro se spomnim, kako sem sprejel žalostno novico, ko so se starši odločili, da prodajo stanovanje v Filipovem dvorcu, v katerem je živela že moja prababica. Vložek je bil takrat previsok in stanovanje preveliko, da bi živel tam in vem, da je tudi staršema sedaj bolje na novi lokaciji.

Z V. na hitro skočiva še v trgovino z gradbenim materialom, ker je za maketo, ki jo V. Dokončuje, potrebno še nekaj drobne galanterije. Navadili so nas potrošniške logike, da je tudi v nedeljo vse odprto. Brez pomoči ne bi našla malenkosti in naučil sem se, da je dobro čim prej poiskati prodajalca. Prazne blagajne so verjetno odraz lepega vremena, zato se vedno sprašujem o ekonomiki takega poslovanja in razvadah potrošnikov. Prihaja nori december in trgovine bodo polne ljudi. Jaz pa razmišljam o snegu. Nič ne kaže, da bomo kmalu dobili pošiljko snega, a vseeno sezona bordanja se začenja in najbolj zagreti že režejo ledenike. Tudi letos bom poizkusil kak lep dan na teden preživeti na Krvavcu. Pogledam, do kdaj je potrebno kupiti letne karte, da še ujamem predsezonske popuste. Le še 14 dni. Samo, da bo sneg in vreme. Zadnje sezone niso bile dobre in nisem v celoti izkoristil karte.

Hiter skok v pekarnico, po svež kruh in sprehod v zadnjih sončnih žarkih. Jutri je nov teden in večer bom preživel doma.