FRACTALS je eden izmed 16-ih FIWARE pospeševalnikov. Namen FRACTALS pospeševalnika je podpreti inovativna mala in srednja podjetja na področju IKT oziroma razvijalce ”agrifood” spletnih aplikacij za potrebe kmetijskega sektorja. Na razpis se bodo lahko prijavila evropska mala in srednje velika podjetja ter spletni razvijalci, ki programsko opremo razvijajo na tehnološki platformi FIWARE. Organizatorji razpisa so še posebej osredotočeni na področji Balkana in Jugovzhodne Evrope.

Pospeševalnik FRACTALS bo za financiranje izbral od 50 do 60 projektov za razvoj ”agrifood” aplikacij na FIWARE tehnologij in jih podprl s 50.000 do 150.000 evrov subvencije. Javni poziv za mala in srednja podjetja bo objavljen 30. novembra 2014, prijave pa bo možno oddati do 28. februarja 2015.

Na dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana bodo gostili predstavnike pospeševalnika FRACTALS, ki bodo podrobno predstavili razpis in možnosti za sodelovanje. Udeležba je brezplačna, prijave pa sprejemajo do zapolnitve mest na http://bit.ly/1xCjWbk.