Z Natašo zamujava, ker se Ljubljana v jutranji konici rada dela, da je velemesto. Med vožnjo z nasmehom pomislim na dejstvo, da so prejšnji večer po tehnološki sceni letela sporočila, preko katerih so se ljudje koordinirali za skupne prevoze na Brdo. Na lokaciji se že zbirajo prvi udeleženci in zaenkrat vse teče gladko. Obiskovalci se ob jutranji kavi spoznavajo med seboj in glasno pozdravljajo organizacijo dogodka.

Nabere se jih nepričakovano veliko in zamudnike s težavo usmerimo k preostalim prostim sedežem. Iz zadnje vrste opzujem Vero, ki se na domačem terenu počuti suvereno in tako dogodek tudi povezuje ter Gregorja, ki skrbi, da predstavitve tečejo tako gladko kot je tekla koordinacija v ekipi. V prvi vrsti opazim sproščeno sedeti Jakoba, ki bo tokrat delil svoje bogate izkušnje iz postavljanja zdravstvenega startupa pred vsemi navzočimi, ne samo s posamezniki, ki se nanj kot na mentorja že obračajo. Skozi stranska vrata vidim Mateja, ki čaka tiskarja s pošiljko sveže natisnjenih zelenih knjižic s portreti članov skupnosti, namenjenih tudi mednarodni predstavitvi domače zdravstveno-tehnološke letine. Pa Tino, ki se posveča še zadnjim pripravam na vodenje okrogle mize, medtem ko Erik in Nataša brusita komunikacijo na družabno-družbenih omrežjih.

Ni prav pogosto, da skupaj stopijo javni in zasebni sektor ter bottom-up predstavniki skupnosti, pa vendar se zdi, da ni s to enačbo prav nič narobe, če jo podpre prava kombinacija ljudi. Ko razmišljam o tovrstni vlogi posameznika pri tvornem prenosu znanja in izkušenj, se zalotim, kako mi v množici 170 zbranih na Healthday dogodku izstopajo tisti, ki so s prehodom iz ene ekipe v drugo to že storili. Izkušnje enega globalno usmerjenega podjetja sežejo mnogo globje v skupnost, kot je vidno na prvi pogled. Obogatijo namreč vso njegovo ekipo in ko deli ekip v kasnejših fazah nadaljujejo svoje lastne zgodbe ali pa se priključijo svežim okoljem, s seboj kot virusi prinesejo zapise dobrih praks, etike in širokoglednosti. Ravno zato se razveselim vsake nove objave po ekipnih potrebah, ki nam jo oddajo na StartupJob.si portal. Nikdar namreč ne veš, kaj vse se s tem lahko sproži.

Zvečer izvem, da je dogodek že rezultiral v novih prototipnih skicah, posamezniki pa so za organizacijo prihodnjih aktivnosti tudi že ponudili prst roko. Dobrodošla health-tech skupnost!