Komisijo je od sedmih izdelkov in dveh aplikacij ekipa s protein-sectom najbolj prepričala zaradi svoje drznosti in izjemnega potenciala, za nagrado pa so dobili usposabljanje v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju. Druga najboljša ekipa je bila ekipa, ki se je lotila Žitovega izziva in je izdelala več vrst kruha pod imenom Več kot kruh. Pri njem so 30 odstotkov moke nadomestili s fižolom in dodali sirotko, s tem pa dosegli, da ima skoraj petino manj ogljikovih hidratov. Tretja najboljša ideja  je bila whey better, visokobeljakovinski sladoled iz sirotke.  

Študenti biotehniške fakultete so tako minuli konec tedna organizirali že drugi start up vikend, saj so prvega pripravili junija na temo Več kot les. Na tokratnem Biostartupu so želeli opozoriti, da je prepričanje, da živilska industrija najbolj služi s proizvajanjem hrane slabe kvalitete, ki ima slabo hranilno vrednost in je ljudje pojedo v velikih količinah, hkrati velika priložnost za mlade strokovnjake s svežimi idejami. Ekipe, ki so se predstavile včeraj, so dokazale, da so ne le strokovno podkovane, pač pa kreativne, delovne in pripravljene na sodelovanje, kar je nujno, kot je med drugim  poudarila dr. Nataša Poklar Ulrih, prodekanka za področje živilstva na biotehniški fakulteti.