Na dogodku bo skupaj prisotnih več kot 300 podjetnikov, investitorjev, managerjev, usmerjevalcev politik inovativnosti in medijev iz 25 držav. Od investitorjev bodo prisotni predstavniki skladov tveganega kapitala, poslovni angeli, združenja poslovnih angelov, korporativni investitorji in pospeševalniki.

V torek bo potekala 2014 COINVEST PACINNO TECH investicijska konferenca. Pred panelom mednarodnih investitorjev iz Evrope in ZDA se bo najprej predstavilo 12 izbranih visokotehnoloških projektov iz Slovenije, ki so bili deležni intenzivnega investicijskega izobraževanja in so izmed več kot 60 prijavljenih startupov prestali prve kroge COINVEST selekcije. Ta del poteka znotraj IPA projekta Pacinno, katerega partner je CO BIK in v katerem sodeluje 8 partnerjev iz vseh držav Jadranske regije. Projekt sofinancirata Ministrstvo za gospodarstvo in Evropska skupnost skozi instrument za predpristopno pomoč.

V sredo in četrtek pa bo potekal 2014 BALKAN VENTURE FORUM – COINVEST EDITION, kjer se bodo zvrstila vrhunska predavanja in predstavitve tehnoloških podjetij investitorjem. V partnerstvu z Evropsko komisijo - Predstavništvom v Sloveniji bodo organizirane delavnice s področja financiranja prebojnih podjetij preko evropskih virov lastniškega kapitala, katera lahko mlada visokotehnološko in inovativna podjetja črpajo tudi preko Slovenskega podjetniškega Sklada.

V sredo bo udeležence konference nagovoril Rok Uršič, ki bo predstavil podjetniško pot Instrumentation Technologies, zlate gazele 2008, in Red Pitaya, poleg njega pa bodo z nami tudi drugi ugledni gostje - strokovnjaki, kot so Jean Noel Durvy, višji svetovalec pri Evropskem združenju poslovnih angelov (EBAN) in bivši direktor za inovacije pri Evropski komisiji, Ulrich Grabenwarter, vodja strateškega razvoja lastniškega kapitala pri Evropskem investicijskem skladu (EIF), in Peter Globokar iz Mooreland Partners (VB), verjetno najvišje pozicionirani Slovenec v industriji tveganega kapitala.