"Po izredno uspešnem Startup vikendu: “Več kot LES!” bo to že drugi tovrstni dogodek, na katerem želimo povezati študente različnih fakultet v interdisciplinarne podjetniške ekipe, s ciljem, da s pomočjo mentorjev pridobijo znanja in sposobnosti za ustanovitev podjetja ter, ob ustreznem financiranju, tudi njegovega vodenja," pravijo organizatorji startup vikenda.

Osnovna tematika tokratnega startup vikenda je živilstvo in agronomija, seveda s problematiko vseh pripadajočih sektorjev. Na dogodku pričakujejo okoli 70 mladih z različnimi znanji, sposobnostmi in interesi za ustvarjanje kreativnih rešitev. “Menimo, da prav ta raznolikost in sposobnost mladih za razmišljanje izven okvirjev lahko pripomore k inovativnim izboljšavam”, v imenu Biostartup ekipe pove Miha Rajh, vodja projekta.

Ekipe bodo v pravo smer vodili priznani mentorji z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, praktične nasvete in izkušnje pa bodo delili vodje uspešnih podjetij Hood Burger, Coffe O’Clock, Enolyse, Befit, kot tudi Valentina Smej Novak in prof. ddr. Marjan Simčič. Na zaključni slovesnosti, kjer bo razglašena zmagovalna ideja, poleg udeležencev in komisije pričakujejo še podjetnike iz stroke, zainteresirano javnost in startup navdušence.

Biostartup ekipo sestavljajo študentje Biotehniške fakultete, ki so tekom študija in delovanja v Študentskem svetu Biotehniške fakultete zaznali potrebo po aktivnem in načrtnem izobraževanju študentov v podjetniških vodah. Prepričani so, da lahko ob povezovanju študentov iz različnih študijskih področij ustvarimo alternative klasičnemu iskanju zaposlitve, v obliki samozaposlitve v startup podjetjih.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://biostartup.si