"Srečanje je namenjeno predstavitvi področja, s katerim se v Sloveniji po naši oceni ukvarja presenetljivo veliko globalno naravnanih podjetij in inovatorjev. Z letošnjim prvim tovrstnim dogodkom želimo predstaviti akterje v slovenski zdravstveno-razvojni skupnosti in izpostaviti inovativno tehnologijo v zdravstvu kot izjemno atraktivno. Obenem želimo povečati vidnost tega sektorja tudi med mladimi, ki svoje usmeritve še iščejo," pravijo organizatorji dogodka. 

Healthday oblikujejo kot platformo za prenos znanja znotraj slovenske health-tech skupnosti. Vodilna misel letošnjega dogodka je tako povezovanje, tako posameznih podjetij kot različnih vidikov delovanja, s katerimi se razvojna podjetja na področju zdravstva soočajo.

Znotraj konferenčnega programa bodo s prisotnimi svoje izkušnje in znanje delili podjetniki Jakob Šušterič (Mesi), Rok Vrbica (Code Monkee), Andraž Ogorevc (iHELP) in Tomaž Gornik (Marand). Gosta pa bosta tudi Nataša Pirc Musar, strokovnjakinja za področje varovanja osebnih podatkov, in Boris Herman, tehnološki strokovnjak, sodelavec podjetja Apple.

Teme bodo segale od razvoja health-tech startupa, osebnih zdravstvenih kartonov na mobilnih napravah ter varstva osebnih podatkov kot pravice in dolžnosti, do pomena distribucijskih in podatkovnih platform za razvoj aplikacij in naprav v zdravstvu.

Program dogodka se bo zaključil z okroglo mizo, na kateri bo voditeljica Tina V. Vavpotič (Xlab) v pogovoru s predstavniki skupnosti poskušala razjasniti, kateri deležniki bodo v prihodnje pomembni za razvoj in mednarodni prodor slovenskih health-tech podjetij. Okrogla miza je zasnovana tudi kot iztočnica za nadaljevanje delovanja skupnosti.

Za dogodek se je potrebno registrirati, in sicer to lahko storite tukaj