Šestim izbrancem bodo ponudili mesec in pol pripravništva z mentorji v uspešnih izbranih slovenskih startupih iz osrednje regije. Programu bo sledil zaključni dogodek s predstavitvijo rezultatov, ki bo tudi priložnost za mreženje in izmenjavo izkušenj vseh sodelujočih.

"Menimo, da bo tovrstno znanje bistveno pripomoglo k izboljšanju referenc in razvoju nadaljnje kariere mladih, ki bodo v projektu sodelovali. Hkrati bo projekt služil tudi sodelujočim startupom, ki bodo lahko v svoje podjetje pridobili sveže moči in ideje. Zaradi obširne medijske pokritosti projekta s strani portala mladipodjetnik.si, Dnevnikove Gazele, Ustvarjalnika, Tehnološkega parka Ljubljana in ostalih vodilnih deležnikov v slovenskem podjetništvu ocenjujemo, da bo imel projekt s plasiranjem zgodb v javnost tudi zelo pomemben vpliv na promocijo podjetništva med mladimi," pravi Borut Borštnik, direktor Zavoda mladi podjetnik.

Kriterij za izbiro pripravnikov bodo primernost znanj glede na zahteve startupov, motiviranost posameznika in izkazan visok interes nabiranja izkušenj, Izkazana želja delovanja v podjetniškem okolju ter lastna presoja organizatorja o ustreznosti kandidata. Dolžnosti pripravnikov pa bodo sodelovanje v startupu po njihovih najboljših močeh, dosledno spoštovanje dogovora s startupom, pošiljanje kratkih tedenskih poročil o opravljenem delu Zavodu mladi podjetnik ter priprava kratke predstavitve nabranih znanj in izkušenj na zaključni prireditvi.

Pripravništvo bo potekalo od 3. novembra do 19. decembra. Zadnji dan pripravništva bo na sporedu druženje za vse udeležene: mentorirance, sodelujoče startupe in ekipo organizatorjev.

Rok za prijave se izteče 30. oktobra, prijavite pa se lahko tukaj