Kako ste skušali to vaše videnje gazel odslikati na regijskih izborih?

Delček tega navdušenja ob srečevanju z gazelami in njihovimi zgodbami smo skušali vnesti v vsako malo poro dogodka, vse od videonapovednikov do predstavitvenih filmov, osebnih predstavitev in pogovorov z nominiranci do zaključka in veselega vzdušja ob fotografiranju. Gre za res neponovljivo doživetje, ki naježi kožo, vzdrami srce in nahrani dušo. Naš cilj je, da gazele pripravimo do tega, da je to za njih sproščen dogodek, kjer je protokol nujno zlo, oni pa so tiste zvezde, ki s svojim odnosom do življenja in dela pokažejo smer do uspeha. Pomembno je predvsem sporočilo, da so vsi nominiranci hkrati tudi zmagovalci ter da s svojim nastopom k podobnim zmagam pozivajo tudi druge.


Posel in kultura imata veliko skupnega. Kako ste iskali izvajalce kulturnega dela programa za regijske izbore?

Dober poslovnež je po svoji predanosti projektom zelo podoben ustvarjalcu na področju kulture. Starejši uspešni ustvarjalec lahko pusti neizbrisen pečat mlademu ustvarjalcu, ki dobi možnost za nastop z njim, pogovor ali celo mentorstvo. Prav ta vtis, ki ga mladi doživijo ob srečanju s starejšim, uspešnim, svojemu poslu predanim  poslovnežem, smo vpeljali v koncept dogodka in izbor nastopajočih. Mladi sodelujejo na vseh ravneh ter skozi celotno dogajanje ob izboru gazel. Navezali smo stik z organizacijo, ki med mladimi glasbeniki izbira najboljše na skoraj popolnoma enak način kot Gazela, torej s šestimi področnimi izbori in zaključnim republiškim. S področja plesa pa smo izbrali plesalce, ki so imeli v letu 2013 izjemne uspehe na državni, evropski ali svetovni ravni.


Povezovanje mladostnega podjetnega naboja z gospodarstveniki pa ste pokazali tudi z razstavo projektov mladih. Kako ste doživljali te mlade inovativne in podjetne ljudi?

Tako mladi glasbeniki kot plesalci, ki so nas navdušili na odru, so nas presenetili tudi mladi podjetni inovatorji, ki so svoje projekte predstavili v preddverju in ki so s svojimi iskrivimi vprašanji ter kljub svoji mladosti z obilico samozavesti postavljali zelo življenjska in konkretna vprašanja. S sodelovanjem vseh naštetih je vsak dogodek zase prinesel sveže, navdušujoče ter zagnanosti polno ozračje, da sta prireditev in srečanje po njej pustila močan pečat ter ostala vsem obiskovalcem še dolgo v spominu.


Slovenska gazela 2014 se bo odvila 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na kakšen način boste predstavili podjetniške zvezde?

Kot vsaka naša prireditev bo tudi Slovenska gazela 2014 v Cankarjevem domu zasnovana s posebno pozornostjo, z enovito zgodbo od vhoda do zaključka v prostoru za druženje. Gazelam bo posvečenem poseben promocijski prostor s slavnostnimi propileji iz svetlobnih stebrov ter predstavitvijo vseh nominirancev z regijskih izborov. Veliko pozornosti pa bomo namenili tudi mladim nadobudnim inovatorjem, tehničnim navdušencem in bodočim podjetnikom. Ti bodo razstavili svoje izjemne zamisli in zelo konkurenčne tehnološke izdelke, ki so nastali v krožkih, društvih… Skušamo pokazati, da zgledi vlečejo in motivirajo mlade k samostojnemu ustvarjanju ter s predstavitvijo sponzorjev, ki zelo verjamejo v pozitivno poslanstvo Gazele, zaokrožiti forum za boljšo prihodnost. Celotno dojemanje vseh prostorov od prihoda do odhoda dobi s tem enovit, čitljiv značaj z zelo jasnim sporočilom – Spodbujamo rast.


Kaj pa se nam obeta na prireditvi, ki se bo odvijala na odru Linhartove dvorane?

Slog, ki smo ga zastavili na področnih prireditvah, vpeljemo tudi v zaključno prireditev. Najti košček zgodbe, ki še ni bila povedana. Ali povedati zgodbo na način, na kakršen še ni bila slišana. Nastopi vrhunskih mladih plesalcev in glasbenikov se začnejo s senčnim plesom, ki kot uvod v dogajanje prikaže življenjsko zgodbo »gazele«. Pot od rojstva, šolanja in odraščanja do odločilne ideje se zaključi s priznanjem, ki je potrdilo in spodbuda pravim gazelam. Združili smo skupino plesalcev, akrobatov, ki so z veliko predanostjo in zahtevnimi vajami ustvarili zelo doživeto in čustveno zgodbo. V nadaljevanju nas dve bolj uspešni slovenski plesni skupini – Kjara`s Dance Project  in Maestro – popeljeta v nenavaden spoj dveh plesnih principov/stilov – skoraj klasična baletna skupina se poveže z intenzivno hiphop skupino in ustvari povsem novo doživetje plesa. Tudi tu gre za izvirno koreografijo. Klasična kitara Jureta Golubiča in violina v rokah mladega nadobudnega virtuoza Roka Černoša Zaletela s priredbo pesmi Smooth Criminal (Michael Jackson) bo izhodišče za šov točko s plesalci skupine Maestro.


Sledil pa bo veliki glasbeni finale kot globok poklon najboljšim gazelam, kajne?

Zaključili bomo s presenečenjem. Oder zaživi v vsej svoji globini, odpre se pogled na zvezdno nebo in na veličasten pihalni orkester Godbeno društvo rudarjev Idrija (http://www.godbeno-drustvo-rudarjev-idrija.si/), ki se kiti z nazivom najstarejšega pihalnega orkestra na svetu, saj bodo  v naslednjem letu praznovali svojo 350-letnico. Kot solistka pa se jim pridruži ena in edina Anja Bukovec, ki je v svojem natrpanem urniku gostovanj pri najboljših orkestrih po celem svetu ukradla čas za nastop na Slovenski gazeli 2014.