Ustanovitelji spletnega orodja za spodbujanje seniorskega turizma LinkedAge so bili 25. septembra v Berlinu na finalnem izboru start-upov, ki jim bo podjetniški pospeševalnik Axel Springer Plug&Play v treh mesecih predaval svoje znanje in strategije za uspešno podjetništvo. Izmed 600 svetovnih start-upov je strokovna komisija k sodelovanju povabila LinkedAge, kot enega izmed osmih najbolj potencialnih ta hip.

LinkedAge prenaša idejo AirBnB v seniorski turizem. Poznavalci trga so ga prepoznali kot rezervacijski sistem za prodajo luksuznih kapacitet v domovih za seniorje. Ekipa LinkedAge se 27. oktobra za tri mesece seli v Berlin, kjer se bo izpopolnjevala pod mentorstvom svetovno znanih strokovnjakov za splet in lastnikov najuspešnejših svetovnih spletnih podjetij.

S pridobljenim znanjem in veščinami bodo v bodoče še uspešneje razvijali svoje storitve, povezane z varnim seniorskim turizmom, ki je v tem trenutku ena izmed prioritet v OECD državah, pojasnjujejo v ekipi, kjer se bodo v treh mesecih imeli možnost povezovati z največjimi svetovnimi investitorji.