Program Ferfl bo za vse udeležence brezplačen, potekal pa bo v več fazah, in sicer se bo najprej pričel vseslovenski Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom, ki bo odprt od 6. oktobra do 2. novembra. Natečaj je namenjen posameznikom in skupinam, ki želijo s svojimi podjetniškimi idejami izboljšati delovanje družbe.  Nagradni sklad natečaja je vreden 14.000 evrov. Zmagovalce natečaja, ki se bodo uvrstili tudi v šolo družbenega podjetništva ter nadaljevali svojo podjetniško pot, bodo razglasili 7. novembra.

Program se bo nadaljeval s startup vikendom podjetništva z družbenim učinkom, ki bo potekal od 24. oktobra do 26. oktobra. V podjetniških skupinah bodo udeleženci imeli možnost oblikovati in razvijati lastno družbeno podjetniško idejo. Prijave na startup vikend zbirajo do 21. oktobra na www.ferfl.si.

Šola podjetništva z družbenim učinkom, ki bo potekala od 13. novembra do 9. decembra, pa bo potekala kot 32-urni izobraževalni program za šest zmagovalnih družbeno podjetniških idej, kjer bodo udeleženci pridobili celovito podjetniško znanje in veščine, izdelali prototip svoje ideje in dobili prvo pravo priložnost za vstop na trg. Dva končna zmagovalca za programa Ferfl naj ideje iz šole družbenega podjetništva bodo razglasili 11. decembra, svojo pot pa bosta ekipi nadaljevali v Socialno podjetniškem inkubatorju, kjer jima bo ekipa programa Ferfl pomagala na poti od ideje do celovite realizacije na trgu. Skupna nagrada za ekipi bo izplačana v obliki vstopa v Socialno podjetniški inkubator, kjer bo omogočena 3-mesečna brezplačna uporaba pisarniškega prostora in celovito podjetniško mentorstvo, ki zajema 20 svetovalnih ur na področju podjetništva, prava, računovodstva in zakonodaje.

Program Ferfl poteka v sklopu vseslovenske akcije »Podjetno do družbenih učinkov«, ki jo organizira SPIRIT Slovenija, Javna agencija v sodelovanju z Zavodom Uspešni podjetnik in Zavodom Viva. Akcijo »Podjetno do družbenih učinkov« finančno podpirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Projekt Ferfl so podprla tudi številna uveljavljena slovenska podjetja in znani slovenski podjetniki. Kot ambasadorji projekta so svojo podporo izkazali tudi Tomaž Erjavec (Oculus), Andraž Gavez (Moja čokolada), Anže Miklavec (Equa), Damjan Matičič (Koofr) in ne nazadnje svetovno znani podjetnik Ivo Boscarol (Pipistrel).