Leta 2013 je bilo za regijsko gazelo prepoznano družinsko podjetje iz Braslovč Termo-tehnika, ki je bila tudi bronasta gazela. V intervjuju za Dnevnik je tedaj Bogdan Kronovšek, direktor Termo-tehnike, ki naj bi še pred zimo zagnala proizvodnjo v novih prostorih, dejal, da že vrsto let ugotavljajo, da je podpora gospodarstvu zelo slaba, predvsem jih motijo birokratske ovire. »Ne gre za neke strašne zaplete, ampak ko mora nekdo podpisati kakšen dokument, pa za to nima motivacije, lahko ta dokument ostane na kupu papirjev kakšnega ministrstva.«

Tudi o tem in o drugih težavah, ki ovirajo rast gospodarstva in slabijo njegovo konkurenčnost, bodo danes spregovorile gazele na srečanju pri trboveljskem županu Viliju Trevnu. Pogled na seznam sto najhitreje rastočih podjetij kaže, da jih imajo v Trbovljah pet, kar občino postavlja med boljšo tretjino, kjer   še vedno prednjači Celje, sledijo pa Velenje, Rogaška Slatina, Slovenske Konjice in Šentjur. Sicer pa je ta regija dala od leta 2001 do lani  kar pet zlatih gazel, tri srebrne in dve bronasti.

Letošnjih sto najhitreje rastočih gazel savinjsko-zasavske regije je med letoma 2008 in 2013 prodajo povečalo s 162 milijonov evrov na 420 milijonov evrov. V teh petih letih so ustvarile tudi 1356 zaposlitev, medtem ko je regijsko gospodarstvo izgubilo 7798 delovnih mest, kar predstavlja 13-odstotni padec. Letošnje savinjsko-zasavske gazele izkazujejo najbolj konservativno finančno politiko med vsemi šestimi regijami: v strukturi financiranja delež kapitala po podatkih iz leta 2013 znaša 58,4 odstotka, lani pa je znašal  33,6 odstotka.

Gazela vse močneje povezuje mlade podjetne ljudi in gazele. Tako se bo danes predstavilo dijaško podjetje TOC, ki so ga ustanovili dijaki STPŠ Trbovlje pod okriljem organizacije Ja-Ye (Junior achievement – Young enterprise), zmagovalci natečaja Več kot les s predstavitvijo ideje večnamenske klopi ter Zavod Super glavce in ekipa Black & white. Gre za skupino  FLL, osnovnošolce I. OŠ Celje, ki bodo tako kot Robosončki v Lipici na temo Besnenje narave predstavili svojo rešitev. Kulturni del programa pa bodo sooblikovali plesalci plesne šole Urška in glasbeniki Glasbene šole Celje.  Tokrat v uvodu predstavljamo futuristično obarvano plesno točko pod okriljem Plesne šole Urška Ljubljana. V nadaljevanju pa se bodo predstavile plesalke plesne šole Urška Zagorje, v latino šov točki, ki so pod okriljem Tanje Kucler in Katarine Maček osvojile naslov državnih prvakov.
Glasbena šola Celje sodi v skupino najrazvitejših slovenskih glasbenih šol in predstavlja eno od osrednjih kulturnih in glasbenoizobraževalnih ustanov Mestne občine Celje. S svojimi solisti ter številnimi komornimi in instrumentalnimi sestavi pomembno oblikuje celjsko kulturno dogajanje, s širitvijo svojih oddelkov pa oblikuje tudi celjsko regijo in širše.


Trobilni kvartet, ki ga sestavljajo dijaki glasbenih oddelkov I. gimnazije v  Celju in Glasbene šole Celje – Tobija Hrastnik, Kristjan Zupan, Tilen Kočevar in Blaž Košec pod mentorstvom Lovra Žgajnerja –, je eden od številnih komornih sestavov Glasbene šole Celje. Kvartet deluje v sestavi dveh trobent, baritona in roga ter s svojim izrazitim zvokom in nastopom vedno znova prepriča občinstvo.