Popoldan se z Vesno odpraviva v Victoria and Albert muzej na otvoritveni dan London Design Festivala. Kljub gneči in labirintu muzejskih soban se prebijeva do vseh raztavljenih del in postavitev. Najzanimivajši postavitvi sta ogromna tik pod stropom viseča kinetična skulptura, sestavljena iz dveh ogromnih konveksnih ogledal, ki odsevata lomljeno sliko prostora pod seboj, ter dvometerski vrteči disk fosforescenčnega materiala, na katerega se v enem pasu s svetlobnimi impulzi rišejo vzorci, ki skozi obrat sproti izginevajo.

Oba projekta sta genialna v svoji fizikalni preprostosti in koceptualni globini. Muzej Viktoria and Albert je sicer ogromna zgodovinska zbirka predmetov dekorativne umetnosti in dizajna, festivalska razstava pa je vpletena med stalne eksponate v različnih sobanah in prav zabaven je občutek, ko si ramo ob rami stojimo z obiskovalci, ki občudujejo le muzejsko zbirko.

Večina dogodkov London Design Festivala je brezplačnih, prav tako je brezplačen vstop v Viktoria and Albert muzej in tudi v drugih londonskih muzejih je vstop na stalne in večino začasnih razstav praviloma brezplačen. Posledica je ogromen obisk in neprecenljivo intelektualno bogastvo, ki se spontano prenaša na mlade generacije.