Na podlagi slednje bo Hidria, kot eno najperspektivnejših podjetij v svoji branži, v naslednjih letih ameriškemu velikanu dobavljala inovativno rešitev - grelnike zraka, integrirane v odlitek vsisne cevi. Omenjena rešitev je prvi primer, ko je Hidria omenjeni produkt - grelnik zraka - integrirala v odlitek vsisne cevi. Gre za inovativno rešitev, ki je za proizvajalca motorjev pomembna zlasti z vidika racionalizacije posameznih komponent.

Produkt je v celoti delo Hidriinih razvojnih inženirjev, proizvodnja lpa bo potekala v Hidriini proizvodni lokaciji na Kitajskem. Pri John Deereju sobili pozitivno presenečeni zlasti nad izredno kratkim časom, ki ga je Hidria porabila od izdelave prvih vzorcev pa do industrializacije same rešitve. Hidria bo John Deereu tako od vključno letos dalje dobavljala okoli 30.000 kosov omenjene rešitve letno, trajanje projekta pa se utegne podaljšati na približno deset let. Skupna vrednost sklenjene pogodbe se tako giblje okoli sedmih milijonov ameriških dolarjev.

Hidria si je z omenjeno rešitvijo odprla vrata na zelo pomembno in veliko tržišče, zlasti ob zavidljivih številkah, s katerimi se lahko pohvali John Deere. Doslej je namreč monopolni položaj pri omenjenem proizvajalcu na področju grelnikov zraka obvladoval ameriški konkurent, Hidria pa je s svojo tehnično bolj inovativno rešitvijo od konkurence, ki jo je prepoznal tudi kupec, uspela pridobiti pomemben omenjeni posel. Poleg tega se Hidria z John Deereom pogovarja tudi o proizvodnji in dobavi tudi nekaterih drugih produktov oziroma rešitev.

Hidria s tem dodatno utrjuje svoj položaj tehnološko ene najinovativnejših družb na svetu v svojem segmentu, blagovna znamka kot taka pa je vse bolj prepoznana in cenjena tako v avtomobilski industriji kot tudi v segmentu težke mehanizacije.