Omogočanje dela na projektih brez geografskih omejitev je prednost globalnih mest, kot je London, in eden glavnih vzrokov, zakaj smo se v podjetju odločili za stalno prisotnost tukaj. Poleg tega je London eden od centrov kreativne industrije, v kateri delujemo, in biti v središču dogajanja je finančno veliko ugodneje in neskončno bolj inspirativno za razvoj, seveda pa terja tudi neprimerljivo več energije ter velikokrat tudi žrtev. Nihče ne pravi, da je podjetništvo lahka stvar.

Pomembnejši dogodek danes je bil še pogovor z direktorico Mijo o okvirni kadrovski usmeritvi za naslednje 12-mesečno obdobje. Trenutno se nam izteka obdobje financiranja in smo dokaj previdni glede porabe preostalih razvojnih sredstev. Tu pride do izraza bolj strateška vloga tehničnega direktorja, treba je preigrati različne scenarije doseganja zastavljenih razvojnih ciljev glede na možnen razpon razpoložljivih sredstev. Nekaj vprašanj pustiva odprtih, ker še nimava zbranih dovolj informacij za učinovite odločitve.

Tik pred zaključkom dneva me razveseli še mail enega od "zamudnikov" od včeraj, na katerega se hitro odzovem s predlogom za sestanek.

Sledi ogled prenosa tekme četrt finala za najboljši telefon - Apple dogodek v živo.