Festival se je pričel v četrtek s predavanji o različnih elementih produkcije video vsebine. Od zgodbe do ideje, od snemanja do post produkcije, od začetka do konca. Gosti so predstavili vsa področja in elemente produkcije, ki se zgodijo preden končni izdelek pristane na platnu ali TV sprejemniku. Dan kasneje so se v organizaciji skupnosti oblikovalcev Dolenjske, designON, predstavili oblikovalci različnih področij – mode, arhitekture, industrijskega in grafičnega oblikovanja – ki so obiskovalcem skozi svoje izkušnje odgovorili na vprašanje, kako s produkti oz. storitvami v oblikovanju uspešno prodreti na trg. Mladi oblikovalci so namreč ob zaključku študija opolnomočeni za produkcijo zanimivih oblikovalskih idej, svet podjetništva pa jim je praviloma neznan.

Sobota je bila namenjena predstavitvi uspešnih podjetniških zgodb, ki so se napisale okoli področij fizičnih produktov, interneta stvari in množičnega financiranja. Govorili so o tem, kakšne so pasti in priložnosti na trgu ter kaj napovedujejo novi trendi, organizator, StartUP Novo mesto, pa je ob tej priložnosti razkril dva prihajajoča projekta. Prvi je Maker Space - Izdelovalnica Novo mesto, ki bo prostor, lociran v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. To je prostor z osnovnimi orodji za izdelavo prototipov. Namenjen je posameznikom, podjetjem in izobraževalnim institucijam. 

Drugi projekt pa je KickUP - 2. generacija pospeševalnega programa, ki se bo pričel izvajati oktobra 2014. Informacije in prijave so dosegljive na http://www.start-up.si.