Ključno vodstveno ekipo podjetja tvorita ustanovitelja in lastnika podjetja Matej in Boštjan Imenšek v vlogi tehničnega in komercialnega direktorja. Oba sta zadolžena za ključne komercialne in nabavne posle in tvorita pomembno vez do kupcev. »Z bratom Boštjanom imava po zaslugi staršev že od mladih nog zelo dober odnos in se lepo dopolnjujeva, kar prispeva k ugledu in razvoju podjetja,« poudarja Matej Imenšek. 


Podjetje je bilo ustanovljeno v začetku februarja 2005 z vpisom v sodni register, pred tem pa je dobrih 20 let delovalo kot obrtno podjetje. Podjetje deluje na področju konstruiranja, razvoja in izdelave orodij za  karoserijske dele. Večino prihodkov podjetje ustvari na tujem trgu, kjer je globoko »zasidrano« v avtomobilsko industrijo višjih blagovnih znamk, BMW, Mercedes in Audi.


V vseh letih delovanja si je podjetje utrjevalo svojo poslovno pozicijo, ki je še posebno močna na področju proizvodnje najzahtevnejših orodij za preoblikovanje pločevine, livarska orodja ter storitvah CNC rezkanja in žične erozije. Na trgu si je podjetje ustvarilo dobre reference med proizvajalci prestižnih avtomobilskih blagovnih znamk.


V zadnjih petih letih so prodajo dvigovali za po več kot 40 odstotkov na leto, saj so še leta 2009 imeli manj kot milijon evrov prometa, lani so jih ustvarili skoraj tri. Tudi dodano vrednost so v tem času močno povečali in znaša dobrih 59.000 evrov. Podjetje, kjer stroji brnijo od šestih zjutraj do 22. ure zvečer, proizvodnja pa torej teče v dveh izmenah, trenutno zaposluje 23 ljudi. Vodstvo zagovarja preudarno rast, saj v ospredje poslovanja postavlja visoko kakovost orodij ter razvoj, ki ga še lahko obvladajo.


Podjetje vsa leta svojega delovanja permanentno vlaga v razvoj produktov in proizvodnje, predvsem pa dajejo poudarek lastnemu razvojnemu oddelku. Zavedajo se, da je  treba dvigovati kakovost izdelkov in storitev, hkrati pa se z razvojem prilagajati zahtevam naročnikov. Podjetje ima prav tako pridobljen standard ISO 9001:2008 nemškega presojevalca TÜV SÜD.


Pred dnevi so na območju TAM  zgradili nov poslovno-proizvodni objekt, kamor se bodo preselili z dveh lokacij, kjer trenutno delujejo. To jim bo precej izboljšalo pogoje dela. »Naše želje so, da smo sposobni uresničiti vse želje kupcev, ki pa so vedno bolj zahtevni.«


Krizno obdobje med letoma 2007 in 2010 so  preživeli brez večjih pretresov, saj podjetje ni bilo zadolženo, s svojim delom pa so uspeli zadostiti zahtevam kupcev. Specializirali so se za izdelavo večjih in zahtevnejših progresivnih in transfernih orodij, za katere so se tudi primerno opremili. Vložili so v novo mostno dvigalo, preizkusno hidravlično stiskalnico in portalni obdelovalni center.


»Uspeh našega podjetja je zasluga celotnega tima, ki s strokovnim in marljivim delom izkazuje pripadnost podjetju,« poudarjata brata Imenšek. Ponosna sta na svoje ljudi, med njimi pa vlada zaupanje, ki je ključ za uspešno podjetniško zgodbo.