Roadshow se bo jutri ob 14. uri pričel v Tehnološkem parku Ljubljana, v sredo se bo nadaljeval v Tovarni podjemov v Mariboru,  v četrtek se bo karavana ustavila v Nogi Gorici v Primorskem tehnološkem parku, v petek v Celju v Inkubatorju Savinjske regije, kjer se bo odvijal tudi Roadshow vikend Celje z individualnim svetovanjem podjetnikom, prihodnji torek pa se bo na Institutu Jožef Stefan pričel Roadshow za ciljno skupino znanstvenikov in raziskovalcev Univerze v Ljubljani, dan  kasneje bo v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju potekal Roadshow za ciljno skupino študentov, raziskovalcev in profesorjev Univerze v Ljubljani, v četrtek, 11. septembra, pa se bo roadshow zaključil v Tovarni podjemov, kjer bo dogodek organiziran še za študente, raziskovalce in profesorje Univerze v Mariboru. Podrobni programi vseh dogodkov in prijave nanje se nahajajo na spletni strani Iniciative Start:up Slovenija

Oba nova razpisa, podjetniška pospeševalnika in izvedba roadshow dogodkov so skupni projekt Slovenskega podjetniški sklad (SPS), ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Iniciative Start:up Slovenija, katere člani so Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, RC IKT Kranj, Primorski tehnološki park, RCR Zasavje, Inkubator Savinjske regije in Pomurski tehnološki park. Na dogodkih se bodo pridružili tudi znani slovenski podjetniki, ki bodo delili svoje izkušnje pri pridobivanju lastniške investicije. V Ljubljani bo z nami Matej Zalar, soustanovitelj podjetja Visionect, v Mariboru Tadej Gregorčič, soustanovitelj podjetja Motiviti, v Novi Gorici Davor Jakulin, ustanovitelj ATech elektronika in v Celju Matevž Petek, ustanovitelj startupa Povio.

SPS je za omenjene programe v letu 2014 uspel zagotoviti skupaj 2,4 milijona evrov, s katerimi bo v okviru obeh razpisov oziroma pospeševalnikov lahko financiral do skupaj 27 inovativnih startup podjetij, in sicer do 20 v okviru razpisa SK50 in pospeševalnika Start:up Geek House in največ sedem v okviru razpisa SK200 ter pospeševalnika Go:Global Slovenia, pojasnjujejo organizatorji roadshowa.