Delajo predvsem za farmacevtska proizvodna podjetja, laboratorije, mikroelektronska podjetja, za sterilno proizvodnjo in bolnišnice ter prehrambno industrijo. Podjetje je leto 2013 zaključilo s 5,79 milijona evrov prihodkov, za letos pričakujejo, da bodo presegli šest milijonov evrov, 89 odstotkov prometa pa ustvarijo na tujih trgih. Podjetje, ki ima za prihodnje leto že skoraj povsem oddano proizvodnjo, je bilo ustanovljeno sredi leta 2000, vodi ga Jernej Zupančič.


Podjetje Imenšek je družinsko podjetje, ki je že prešlo v drugo generacijo, za preoblikovanje iz s. p. v d. o. o. pa so se odločili pred slabimi desetimi leti. Podjetje, ki ga vodi Matej Imenšek, je specializirano za izdelovanje progresivnih transfernih orodij za preoblikovanje pločevine, praktično vse izdelke prodajo na tujem. V zadnjih petih letih so njihovi čisti prihodki od prodaje rasli v povprečju za dobrih 40 odstotkov, leto 2013 pa so zaključili z 2,9 milijona evrov prihodkov in 23 zaposlenimi.


Tretji nominiranec prihaja iz Maribora. Tudi Orodjarstvo Gorjak je družinsko podjetje v drugi generaciji. Sedaj pod taktirko Franja Gorjaka. Sprva so izdelovali produkte iz brizgane plastike, sredi devetdesetih pa so se preusmerili na izdelavo vseh vrst orodij predvsem za avtomobilsko industrijo. Podjetje je leto 2013 zaključilo z 2,6 milijona evrov prihodkov, zaposlujejo pa 48 ljudi. Devetdeset odstotkov proizvodnje prodajo na tuje trge.
Zanimive podjetniške zgodbe vseh treh nominirancev in njihove načrte za nadaljnji razvoj bodo objavljene v Gazeli v četrtek, 4. septembra, torej na dan izbora regijske gazele.