Nominacija za Mladega podjetnika leta 2014 je ena izmed takšnih priložnosti. Sama se na izbor nisem nameravala prijaviti, menila sem, da so tam v glavnini IT podjetja in da je celoten izbor naklonjen bolj tovrstnim. Zelo sem hvaležna za nominacijo, saj je sprožila val zanimivih dogodkov. Najprej navdušenje in presenečenje, ko sem prejela obvestilo o nominaciji, kasneje tudi obvestilo o uvrstitvi v finale. Pripraviti je bilo potrebno t.i. pitch in ga predstaviti komisiji. Nisem človek, ki bi ravno užival v javnem nastopanju, zato mi je bil to še poseben izziv. Glede na to, da sem želela priložnost izkoristiti in se maksimalno tudi naučiti iz nje, sem si vzela čas in se pripravila po najboljših močeh.

Tako je prišel dan predstavitve in na moje veliko presenečenje zmaga. Sprožila je celo vrsto novega dogajanja, širšo medijsko pozornost in tisto, česar sem bila najbolj vesela – možnost komunikacije s širšo publiko po najrazličnejših kanalih. In vsega tega ne bi bilo, če bi na začetku rekla »ne«.

Nagrada, katere sem se še posebej razveselila, je bila podjetniški vikend v Londonu, ki jo je podarilo podjetje Dewesoft. Ta vikend je posvečen tej nagradi - preživljamo super dni v Londonu, kjer kar poka od energije in podjetniške kreativnosti vseh udeleženih.

Na dogodivščino je krenilo kar 8 zanimivih oseb, ki delamo na različnih področjih, vse pa nas močno veže strast do podjetništva. Prvi dan je bil bolj namenjen potovanju in pozno zvečer smo prispeli v London, da našega čudovitega stanovanja. Odličen ambient mi ustreza, še najbolj pa mi je bilo všeč, da smo bili vsi ves čas skupaj. Zjutraj smo se po odličnem zajtrku odpravili dogodivščinam nasproti. Dopoldne smo imeli možnost si ogledati spodbujevalnik Wayra, kjer smo videli veliko start up zgodb in imeli možnost spoznati slovensko podjetje Sqwiz (http://sqwiz.si). Navdušena sem bila nad njihovo idejo - nudijo pomoč za novim podjetjem in novim projektom v smislu njihove komunikacije s trgom.

V pol minute lahko vsakdo naredi spletno stran na podlagi svoje poslovne Facebook strani in tudi strošek je popolnoma simboličen. Ideja se mi zdi čudovita in tudi fantje so prav neverjetni. Uživam v poslušanju ljudi, ki s strastjo govorijo o tem, kar delajo. Prepričana sem, da je strast do dela zelo pomembna in ti omogoči, da greš tudi čez težje trenutke.

Po obisku navdihujočega pospeševalnika še skok po Londonu in obisk trgovinic. Proti večeru še vožnja z vlakom in nadaljevanje dogodivščine proti Oxfordu. Prevzel me je takoj, ko sem izstopila z železniške postaje.