Špica ima vpeljan sistem vodenja kakovosti v skladu z ISO 9001:2008, ki ga je v letošnjem letu nadgradila s celovitim sistemom vzpostavitve, implementacije, vzdrževanje in kontinuiranega nadgrajevanja upravljanja informacijske varnosti po mednarodnem standardu ISO/IEC 27001:2013. Ta zagotavlja zaupnost, celovitost in varnost informacij, podjetje pa ima tudi licenci za načrtovanje in izvajanje sistemov tehničnega varovanja.

»Sodobne tehnologije poleg novih prednosti prinašajo tudi nova varnostna tveganja. Informacijska varnost je v sodobnem poslovnem svetu vse bolj pomembna tema, na področju avtomatske identifikacije oseb in sredstev pa tako rekoč osednja. Z najnovejšim standardom ISO 27001:2013 našim strankam zagotavljamo ustrezno kakovostne in varne storitve, a hkrati ohranjamo agilnost, ki je v teh viharnih časih nujno potrebna za preboj«, poudarja Tone Stanovnik, direktor podjetja (na sliki).

Špice je sicer vodilni slovenski ponudnik opreme, sistemov in rešitev za logistiko in avtomatsko identifikacijo.Hčerinska podjetja Špice International so Špica Sustavi (Zagreb), Špica Sistemi (Skopje), Špica Centar (Beograd) in Špica Systems (Sarajevo). Na mednarodnih trgih so zastopani prek poblaščenih distributerjev.