Imam se za srečno, saj sem ne glede na to kaj sem delala v življenju, vedno uživala v delu in družbi, ki sem jo imela na delovnem mestu. Prepričana sem, da je potrebno življenje uživati in v vsaki situaciji, sploh na delovnem mestu, najti razlog za prijetno vzdušje oziroma prispevati k temu, da se ustvari.

Naša pot je bila seveda polna preprek. Nesrečnih predpisov, sivih uradnikov, lovljenja rokov in predvsem učenja na naši strani. Naš optimizem, energija in ne nazadnje mladost so premagali tudi to. Pazila sem na vzdušje svoje ekipe in prisegla, da se bomo zraven tudi zabavali. Pri tem so nam krepko pomagali naši malčki s svojimi vragolijami in starši s svojimi izkušnjami. Ko se je naša zgodba razvijala, so tudi počasi dvomi začenjali izgubljati svojo moč. Vedno bolj sem verjela vase in v potencial svoje ekipe. V treh letih delovanja se je moji misiji pridružilo nekaj super deklet, ki verjamejo v našo vizijo in jo tudi soustvarjajo.

Poleg tega sem ustvarila sinergijo tudi s starši in dosegla, da so se počutili del ekipe, ki soustvarja in prispeva pri vzgoji malčkov. Brezštevilne delavnice, izobraževanja, pikniki, skupne igre, predstave,.. Ne pomnim, kolikokrat smo se skupaj nasmejali, kolikokrat sem si vzela dodatni čas za klepet, ki ni bil namenjen vzgoji otrok ali konkretno malčku, ki pripada temu ali onemu staršu. Posel so ljudje in odnosi z njimi. To je tisto zlato jedro, ki ga je potrebno pridobiti, vzgajati, slediti in nadgrajevati. Vedno sem našla čas za telefonski klic ali mali klepet, ker sem vedela, da gradim odnose za naprej. Tako s svojimi dekleti kot s starši. Ko se vsi počutijo del zgodbe, hočejo vsi prispevati k njej in spremljati rezultate. Se pohvaliti z njimi. Želela sem, da so ponosni, da so del Dobre tete. Ravno tako, kot sem jaz.

V vsakem podjetju naj bi zaposlen imel svojo vlogo in svoj doprinos k identiteti podjetja. Pri Dobri teti se resnično zabavamo med svojim delom. Seveda upoštevamo program, načrtujemo, spremljamo rezultate in smo odgovorne tudi za popolnoma administrativno delo. Vendar si vzamemo čas zase, za ekipo, za starše. Ne samo za naše malčke. Menim, da je pogoj za zabavno službo ekipa, ki si zna sama ustvariti prijetno vzdušje in direktor, ki to tudi dopusti in spodbuja. Takrat bo vsak tudi dal svoj maksimum in prispeval k ekipi. Vsi, ki smo del ekipe, smo tudi del zgodbe, vizije Dobre tete. Moramo se počutiti slišane, sprejete, imeti moramo možnost za nadgradnjo svoje poslovne osebnosti in možnost izražanja konstruktivne kritike. Projekti, ki jih pripravljamo so usmerjeni k dvigu znanja zaposlenih in izvajanju aktivnosti za pomoč družinam. Vedno spodbujam svoja dekleta, da skupaj iščemo načine in poti, da izboljšamo našo Dobro teto. Vse si želimo, da Dobra teta uspešno posluje in zato stalno iščemo nove opcije kako izboljšati naš način dela.

Verjamem da moja dekleta neskončno uživajo v svojem delu. Zagotovo naš vrtec ni le vrtec, je vrtec z misijo. Je vrtec, kjer se zabavamo tudi, ko delamo. Kjer pridemo z nasmehom na delovno mesto in nam ni težko vstati. Zavedamo se osnovnega namena vrtca, ki je pomoč staršem in družinam. In na koncu dnevu imamo nešteto zgodbic in anekdot, s katerimi si krajšamo čas še dolgo zatem, ko se konča delovni dan. Tako postane del nas, nekaj, na kar smo zelo ponosni in hkrati je naše poslanstvo.